Küçükçekmece’de 29 Ekim kapsamında düzenlenen "Cumhuriyetin İlk 10 Yılı" sergisi sanatseverlerle buluştu.

Küçükçekmece Belediyesi’nin, Sabahattin Zaim Üniversitesi işbirliği ile düzenlediği “Cumhuriyetin İlk 10 Yılı” sergisi Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde (HKSM) açıldı.Sanatseverleri bir araya getiren serginin açılışına, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Besim Müftüoğlu ile Sibel Güllüçayır başta olmak üzere, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZU) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Arı ve İstanbul Üniversitesi (İÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hayrünnisa Alp de katıldı.

"BU TOPRAKLARIN KIYMETİNİ BİLELİM"

Cumhuriyetin ilk dönemlerini canlı olarak tanıtmak istediklerini dile getiren Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Besim Müftüoğlu, “Bizim ülkemiz tüm dünyanın gıptayla baktığı ve sahip olmayı hayal ettiği topraklar üzerinde. Bunu hepimiz bilmeliyiz ve bu topraklara, ülkemize sahip çıkmalıyız. Bu güzel sergide emeği geçen herkese ve bizimle burada bulunan sanatseverlere çok teşekkür ediyorum.’ diyerek serginin açılışını yaptı.

CUMHURİYET’İN İLK 10 YILI SERGİSİ

“91’inci yılında Cumhuriyet’in On Yılı’’ başlıklı belgesel nitelikli sergide, Akşam, Hâkimiyet-i Milliye gibi gazetelerin manşetleri ve haberleri yer alıyor. O zor günlerden günümüz Türkiye’sine uzanan sergide ayrıca, Cumhuriyet’e yaraşan önemli yatırımların anlatıldığı gazete sayfaları ve anlatımlar da bulunmakta. Katılımcıları Cumhuriyet’in ilk yıllarında tarihsel bir yolculuğa çıkaran serginin Küratörlüğünü Erkan Doğanay yaptı.

Sergi 15 Kasım tarihine kadar Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde gezilebilir.