Küçükçekmece Belediyesi ve Hayırsever İş Adamları tarafından Küçükçekmece’de yaşayan engellilere moral gecesi düzenlendi.

Küçükçekmece Belediyesi ve Hayırsever İş Adamları Küçükçekmece’de “Engelsiz Yaşama Birlikte Merhaba Diyelim” projesi kapsamında moral gecesi düzenlendi. Geceye AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekilleri Feyzullah Kıyıklık, Tülay Kaynarca, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Halis Dalkılıç, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Beyazay Derneği. Başkan Lokman Ayva, protokol üyeleri ve çok sayıda engelli ve yakınları katıldı.

“ÖZÜRLÜ KELİMESİ RAFA KALDIRILDI”

Sunuculuğunu ünlü sanatçı ve engelli bir çocuk babası olan Çılgın Sedat’ın yaptığı gecede Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz tüm masaları ziyaret ederek engelli ve engelli yakınlarıyla sohbet etti. Program öncesi duygularını İHA mikrofonlarına aktaran sanatçı Çılgın Sedat, Belediye Başkanı Temel Karadeniz’in, Küçükçekmece’de yaşayan çok sayıda engelli vatandaş ile yakından ilgilendiğini belirtti. Küçükçekmece’de engelli vatandaşları sosyal hayata kazandırma konusunda çeşitli projelerin hayata geçirildiğini söyleyen sanatçı Sedat, “Bir gün değil, süreklilik daha önemli. Oğlum Siraç’ı da bu geceye getirmek isterdim ama rahatsız olduğu için evde kaldı. İnsanlardan tek isteğim, engelli kardeşlerimize bakarken bile sevgiyle baksınlar. Onlara yaklaşırken çekinmesinler. Biz sakat kelimesinden nefret ediyoruz. Özürlü kelimesi bile artık rafa kaldırılıyor” dedi.

Protokol konuşmalarında söz alan AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekilli Tülay Kaynarca, engelli memur seçme sınavları ile iş hayatına kamuda ve özel sektörde çalışan engelli sayısının 5 kat arttığını söyledi. Konuşmaların ardından hayırsever işadamlarına protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi.

“HEPİMİZ ENGELLİ ADAYIYIZ”

Gecede basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, belediye başkanlarının engelli bireylerin engellerini kaldırma sorumluluklarının olduğunu hatırlattı. Farkındalık oluşturulması gerektiğine dikkat çeken Karadeniz konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Duyarlılığa dikkat çekmek için engelli bireyler ve aileleriyle birlikte yemek yedik ve beraber eğleniyoruz. İnşallah bundan sonra onların hayatlarının engelsiz devam etmesi için elimizden geleni yapmaya çalışacağız çünkü hepimiz bir engelli adayıyız.”

Gecenin sürprizi birbirinden hareketli şarkıları seslendiren sanatçılar oldu. Sahneye gelen her sanatçı seslendirdiği şarkı ile engelli vatandaşlara ve ailelerine unutulmaz bir gece yaşattı. Kendini piste atan engelli vatandaşların keyifli anlar yaşadığı kameralara yansıdı. Çılgın Sedat’ın engelli oğlu Sıraç için bestelediği şarkıyı söylemesi duydu dolu anların yaşanmasına neden oldu.