Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen “Okullar Arası Satranç Turnuvası”nda öğrenciler kıyasıya mücadele etti.

Küçükçekmece Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen ‘‘Okullar Arası Satranç Turnuvası’’ öğrencilerin kıyasıya mücadelesine sahne oldu. 3 gün boyunca, Gülten Özaydın Çok Programlı Lisesi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen turnuvalarda öğrenciler, önemli bir beyinsel aktivite olan satrançtaki becerilerini ortaya koydu.

“ETKİN ÖĞRENMEDE ÖNEMLİ BİR ARAÇ”

Minikler, Mini Minikler, Küçükler, Yıldızlar, Gençler kategorilerinde gerçekleştirilen satranç turnuvasına ilçe genelinde 48 okuldan toplamda 192 öğrenci katıldı.

İlçedeki Bilgi Evleri’nde de satranç kulüpleri oluşturduklarını ifade eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, satrancın önemli bir beyinsel aktivite olduğunu dile getirerek, “Satranç etkin öğrenmede çok önemli bir araç. Bu tür etkinliklerle öğrencilerin kötü alışkanlıklardan uzak olmasını hedeflediğimiz gibi aynı zamanda da onların planlı karar verme, hızlı düşünüp etkin karar alma, kurallara uyma, sosyalleşme gibi kişilik ve karakter gelişimlerine de katkı sağlamalarını hedefliyoruz. Katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ederim” diye konuştu.

Turnuvada başarılı olan öğrencilere ödülleri, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek törende ilçe protokolü tarafından verilecek.