Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 78’inci yılında Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Mehmet Akif Ersoy’a Saygı Gecesi’ etkinliğinde anıldı.

İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 78’inci yılında Sefaköy Kültür ve Sanat Merkez’inde düzenlenen programla anıldı. Erkan Mutlu ve Serdar Tuncer’in katıldığı programda, vatan şairinin yaşamı ve İstiklal Marşı’nın Kurtuluş Savaşı’na etkileri konuşuldu. Serdar Tuncer milli şairin şiirlerini okurken, Erkan Mutlu da şairin eserlerini bestelenmiş haliyle seslendirdi.

Mehmet Akif Ersoy’un toplumda büyük bir öneme sahip olduğunun altını çizen Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “Serdar Tuncer ve Erkan Mutlu’nun sunmuş olduğu bir programla Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini dinliyoruz. Yine öğle saatlerinde Bilge Evimizdeki çocuklarımıza bir yarışma tertip ettik. Mehmet Akif Ersoy’dan seçme şiirlerle bir şiir okuma yarışması yaptık. Gerçekten burada da yüzlerce çocuğumuz Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini seslendirdiler ve biz onlara ödüller verdik. Böylece inanıyoruz ki Mehmet Akif Ersoy’un özlemiş olduğu ‘asım’ın neslini’ yetiştirmek adına bizde karınca kararınca bir şeyler yaptık diye düşünüyorum” dedi.

“Mehmet Akif Ersoy, ona karşı vefa borcumuz var” diyerek sözlerine devam eden Temel Karadeniz, “İstiklal şairimizi vefat yıldönümünde istedik ki farklı bir programla analım. Bu program sırasında da izleyicilerimize hem Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinden bestelenmiş şarkıların içinde bulunduğu bir albüm, hem de şiirlerinin olduğu bir kitabı çıkışta hediye etmeyi düşünüyoruz. Çünkü Mehmet Akif Ersoy’u hepimiz daha iyi anlamak zorundayız diye tahmin ediyorum” şeklinde konuştu.