AK Parti İstanbul Milletvekilleri Egemen Bağış ve Metin Külünk Çekmeköy Belediyesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte vatandaşlara aşure dağıttı. Aşure kazanının başına geçen milletvekilleri, Çekmeköylü’lere kepçe kepçe aşure ikram etti.

Çekmeköy Belediyesi Muharrem ayı dolayısıyla ilçede 48 noktada vatandaşlara aşure dağıttı. Alemdağ Merkez Camisi’nde Cuma Namazı’nın ardından gerçekleştirilen dağıtımda Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Egemen Bağış ve Metin Külünk ile birlikte kazanların başına geçerek vatandaşlara aşure dağıttı. Aşurenin tadına bakmak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

“MUHARREM AYI HEPİMİZİN ORTAK DEĞERİ”

Muharrem ayının İslam dünyası için önemli olduğuna vurgu yapan Avrupa Birliği Eski Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, “Muharrem ayı hepimizi birleştiren bir ay. Hepimizin ortak değerlerinden bir tanesi. Bu ayı hakkıyla idrak edebilmek, vatandaşlarımızla aşure tadında kenetlenmeyi sağlayabilmek adına belediyelerimizin ortaya koyduğu kararlılık da gerçekten çok anlamlı. Kendilerini kutluyorum” dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ise, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.

48 NOKTADA AŞURE DAĞITIMI

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, ilçede 48 noktada aşure dağıttıklarını ifade ederek, “Bütün camilerimizde aşure ikramımız oldu. Böyle güzel bir ayın neticesi olan aşure ayının biz de vatandaşlarımızla biz de aşureyi paylaşarak güzel bir ayı güzel neticelendirmek için böyle hep bir aradayız. Allah kabul etsin” şeklinde konuştu.

BAŞKAN POYRAZ KUR’AN KURSU AÇTI

Aşure dağıtımının ardından Başkan Ahmet Poyraz ile milletvekilleri bir Kur’an Kursu’nun açılışını gerçekleştirdi. Dualarla başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Kur’an Kursu’nun gelecek nesiller için bir ihtiyaç olduğunu ifade eden Ahmet Poyraz, “Güzel bir nesil, imanlı, amelli bir nesil yetiştirmek istiyorsak bu Kur’an kurslarına ihtiyaç var. Burada inşallah evlatlarımız, kızlarımız okuyacak. Anne olacaklar, onlar da evlat yetiştirecekler. Böylelikle ülkemize hayırlı nesiller yetiştirmiş olacağız” dedi.