Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 78’inci yıl dönümünde Başakşehir Belediyesi tarafından organize edilen Mehmet Akif Ersoy söyleşisi ve Uğur Işılak konserinde anıldı.

Başakşehir Belediyesi tarafından İstiklal Marşı şiirinin yazarı Milli Şair Mehmet Akif Ersoy ölüm yıldönümünde düzenlenen geceyle anıldı. Emin Saraç Kültür Merkez’inde düzenlenen gecede Prof. Dr. Recep Şentürk, 78’inci ölüm yıl dönümünde Mehmet Akif Ersoy’un şair ve insani kişiliğini anlatan bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşide Prof. Dr. Şentürk, Ersoy’un şair kişiliğinin yanı sıra bir ‘Alim’ olduğunu vurguladı.

Başakşehirliler tarafından yoğun ilgi gösterilen gecede sahne alan ünlü şarkıcı Uğur Işılak, şarkılarını Mehmet Akif Ersoy için söyledi. Gecede Işılak Mehmet Akif Ersoy şiirlerinden oluşan şarkılarını seslendirdi. Işılak’ın performansı Başakşehirlilerden yoğun alkış aldı.

“BİRİLERİ BİZE MEHMET AKİF’İ UNUTTURMAYA ÇALIŞIYOR”

Konser sonrası Işılak ve Şentürk’e çiçek vermek için sahneye çıkan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal genç neslin Mehmet Akif Ersoy’u unutmaması gerektiğini belirterek, “İstiklal Marşımızın yazarı ve ülkemizin bugünlere gelmesinin en büyük alt yapı hazırlayıcısı inşallah bu akşam hayırla yad edilmiştir. Mehmet Akif’i birileri unutturmak istiyor. Eğer iyi anlarsak ülkemiz ayağa kalkıp koşmaya başlar. Genç nesillerimize bunu anlatmamız gerekiyor. Mehmet Akif eserlerini ortaya koymuş ancak birilerde bize bunu unutturduysa hocamız ve değerli sanatçımız onu bu şekli ile hatırlatmaya çalışıyorlar” dedi.