Eğitim ve sanatı buluşturan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şehit Bilal Özcan İlkokulu’na kazandırdığı Defne Yalnız Çok Amaçlı Salonu’nun açılışını eğitimcilerle ve ilçe protokolü ile birlikte gerçekleştirdi. Tiyatro ve sinema sanatçısı Defne Yalnız, 60. yılını kutladığı sanat hayatında kendi adı verilen eğitim salonu için İmamoğlu’na ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Önemli mesajlar ileten İmamoğlu da, “Her daim eğitimle özgürleşen, gelişen ve büyüyen bir Beylikdüzü diliyorum” dedi.

İlçedeki eğitim koşullarının geliştirilmesi adına okullarını yakın markajına alan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şehit Bilal Özcan İlkokulu’na çok amaçlı salon kazandırdı. İmamoğlu, eğitimin içeriğine sanatı da dahil ederek açılışını yaptığı salonun ismini, sanat hayatında 60’ıncı yılını kutlayan ve Beylikdüzü’nde yaşayan sanatçı Defne Yalnız’a atfetti.

Şehit Bilal Özcan İlkokulu’nda hizmete başlayacak Defne Yalnız Çok Amaçlı Salonu’nun açılışını Sinema ve Tiyatro Sanatçısı Defne Yalnız, İlçe Milli Eğitim Müdürü, eğitimciler ve ilçe protokolü ile birlikte yapan Belediye Bakanı Ekrem İmamoğlu, hayırlı olması dileklerini ileterek kurdele kesimini gerçekleştirdi. Açılış töreni, okul müdürü Sadık Çınar’ın teşekkürlerini iletmesiyle başladı. Ardından Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı da bugünün önemli bir gün olduğunu belirterek, “Böylesi güzel bir salonu ilçemize kazandırdık. Başkanımıza ve emekleri olan herkese teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

“SANATÇIMIZ OKULUMUZA VE İLÇEMİZE DEĞER KATIYOR”

“Beylikdüzü’ne güzel eserler kazandırmak istiyoruz” diyerek konuşmasına başlayan Başkan İmamoğlu, “Ne yaparsak yapalım çok kaliteli yapmak istiyoruz. Kalitenin yanında bir de değer hususu var. Bu salonumuza sanatçımız Defne Yalnız’ın adını vermek istedik. İlçemize değer katan sanatçımız bu güzel salon ile buluşturmayı arzu ettik. Hem sanatında 60’ıncı yılını kutlaması, hem de Beylikdüzü’nde yaşıyor olması bizler için de büyük gurur” şeklinde konuştu.

“EĞİTİMLE ÖZGÜRLEŞEN BİR BEYLİKDÜZÜ DİLİYORUM”

Salonun okula kazandırılma sürecinde büyük emeği olan iş adamı Salih Kuzu’yu da tebrik eden Başkan İmamoğlu, uygar bir toplum, olabildiğince eğitim seviyesi yüksek bir ortam oluşturmak ve eğitimin en güzel halini yaşatmak için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini kaydetti. İmamoğlu, aynı zamanda Pakistan’da öğrenci ve öğretmenlerin ölümüne yol açan okul saldırısını da kınayarak, “Tüm bu facianın tabanında eğitimsizlik var. Biz eğitimi çok önemsiyoruz. Eğitimsiz bir toplumun neler yaşatabileceğine hepimiz tanık oluyoruz. Her daim eğitimle özgürleşen, gelişen ve büyüyen bir Beylikdüzü diliyorum” dedi.

VEFAYA TEŞEKKÜR

Devam eden törende Sanatçı Defne Yalnız’ın biyografisini anlatan görsel bir sunum yapıldı. İzlediği ekranda mesleğe başladığı yıllardan ustalık dönemine kadar birçok anının defterlerini açan Yalnız, duygulu anlar yaşadı. Defne Yalnız, “Ben bozayı çok severim, Vefa’yı bozası ile meşhur bir İstanbul semti olarak bilirdim. Ama bugün bana sayın ve sevgili Ekrem İmamoğlu, vefanın bozasıyla meşhur bir İstanbul ilçesi olmadığını, hatır şinasın da sözlüklerde kalan bir kelime olmadığını öğretti. Çok çok teşekkür ediyorum” diyerek düşüncelerini ifade etti.

Törende okula yapılan katkıların bir ifadesi olarak Sanatçı Defne Yalnız, Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve emeği geçen isimlere çiçek ile plaket takdimi yapıldı.