Erol Kaya Cadde’sinin Pendik Çarşı’daki trafiğe kapalı 200 metrelik bölümü, İBB Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü kararıyla trafiğe açılıyor. Çalışmaların iki ay içinde tamamlanması planlanıyor.

Pendik Sahil Meydanı düzenleme çalışmaları kapsamında sahil yolunda planlanan papyon kavşaklarla Kartal yönünde yapılması planlanan bağımsız yolun henüz tamamlanamamış olması bölgedeki trafikte zaman zaman olumsuzluklar yaşanmasına neden olabiliyor. Bu duruma karşı Erol Kaya Cadde’sinin Pendik Çarşı’daki trafiğe kapalı 200 metrelik bölümü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü kararıyla trafiğe açılıyor. Bu kapsamda İBB ekipleri Tuzla istikametinde tek şeritli hizmet verecek caddede alt ve üst yapı çalışmalarına başladı.

Ekipler tarafından esnafın mağdur olmaması ve yaya trafiğinin de olumsuz etkilenmemesi amacıyla maksimum kullanım alanlı kaldırım düzenlemesi de yapılıyor. İki ay içinde tamamlanması planlanan çalışma sonunda İSPARK’ın sahil meydanında yapımına başladığı 950 araçlık otoparkın inşa süresince oluşabilecek trafik sorununun da önüne geçilmiş olunacak.