Küçükçekmece Belediyesi 39 köpek ve 35’i aşkın kediyi sahiplendirerek, yeni yuvalarına kavuşturdu.

Sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket ederek, her canlının yaşam hakkına saygı duyan Küçükçekmece Belediyesi, bu kapsamdaki çalışmalarına barınaktaki hayvanları sahiplendirerek devam ediyor.

Sultan Murat Mahallesi’ndeki hayvansever bir vatandaşın evinde, zor koşullar altında yaşamaya çalışan 39 köpek ve 35’i aşkın kedi, Küçükçekmece Belediyesi Veteriner İşleri Şefliği tarafından alınarak, yeni ailelerine kavuşturuldu.

“HER ZAMAN ONLARIN YANINDAYIZ”

Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Güllüçayır, “Küçükçekmece Belediyesi olarak biz sevimli dostlarımızın yanındayız ve onlara her zaman yardım elimizi uzatacağız. Bu dünyada bizler kadar onların da yaşama hakkı var. Onlar da bir can sahibi. Lütfen bunu unutmadan hareket edelim. Kediler, köpekler başta olmak üzere hiçbir canlıya kötü davranmayalım” dedi.

“ÇOCUKLARA HAYVAN SEVGİSİNİ ÖĞRETİN”

Veteriner Sağlık Teknikeri Mikael Doğan’ın önderliğinde evde bulunan kedi ve köpeklerden birkaçını sahiplenen ev hanımı Cevriye Güler Ülker ise, Küçükçekmece Belediyesi’ne duyarlılığından dolayı teşekkür ederek, “Evde köpekler açlıktan birbirini parçalamış. Hiç bakımları yapılmamış. Buradan herkese seslenmek istiyorum; lütfen kedi ve köpeklere, tüm hayvanlara güzel davranın ve onların canlarını yakmayın. Herkes çocuklarına hayvanlara şiddet uygulamaması gerektiğini öğretmeli” diye konuştu.