Sancaktepe Belediyesi’ne bağlı "Genç Gelecek"te üniversiteye hazırlanan gençlerden 1515’i bu yıl üniversiteye girme hakkı elde etti.

FETÖ bünyesinde olan dershanelerin kapatılmasından sonra, belediye bünyesinde açılan gençlik merkezlerinde eğitim gören çok sayıda öğrenci üniversite kazandı. Sancaktepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Genç Gelecek Merkezleri’nde eğitim gören öğrencilerden 4 Tıp Fakültesi, 9 Hukuk Fakültesi, 3 Diş Hekimliği Fakültesi, 24 Mimarlık Fakültesi, 92 Mühendislik Fakültesi başta olmak üzere toplamda 1515 öğrenci üniversiteye giriş hakkı elde etti.

Son iki yılda başarı oranını yaklaşık yüzde 400 arttırarak büyük bir başarıya imza atan Genç Gelecek’te bu yıl hayallerini gerçeğe dönüştüren gençler Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in konuğu oldu. Gençlerle makamında bir araya gelen Başkan Erdem, öğrencilere üniversite hayatında başarılar dileyip çeşitli hediyeler takdim etti.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Başta Milli Eğitim Bakanlığımızın, Milli Eğitim Müdürlüklerimizin ortak çalışmaları ve belediye olarak da biz Sancaktepe Belediyesi olarak geçmiş dönemlerdeki dersanelerde verilen hizmetlerden daha kaliteli ortamlarda daha birikimli donanımlı öğretmenlerimiz, hocalarımızla çocuklarımızı gençlerimizi üniversitelere hazırladık. Ve burada ciddi bir başarı yakalanmış oldu. Onun için devletin var olduğu yerde hiçbir gencimizin istikbali ile bir soru işareti kalmayacak” dedi.

Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü kazanan Bekir Aslan, “Bu bölümü kazanmamda gerek hocalarım gerekse genç gelecekteki diğer insanların çok büyük bir desteği oldu. Ders esnasında veya ders dışında hiçbir desteği esirgemediler. Ben sağlık meslek lisesinden mezun oldum. Genelde meslek derslerini gördüm. Bu eksikliğimi hocalarım ve genç gelecek sayesinde başardım” şeklinde konuştu.

Tıp Fakültesi’ni kazanan Esra Gültepe ise, “60 bindeydim. Burada yurtta kalıyordum. Külliyenin müthiş bir kütüphanesi var. Belediye aşırı ilgililer. Çok çok iyi işler yapılıyor. Birçok insana ulaşılıyor bu gerçekten mükemmel bir şey” ifadelerini kullandı.