Kartal Belediyesi ve Ardahan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin birlikte hazırlamış olduğu ’Sarıkamış’tan Çanakkale’ye’ adlı program ile Sarıkamış şehitleri Kartal’da anıldı.

Kartal Belediyesi tarafından Ardahan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliği ile ‘Sarıkamış’tan Çanakkale’ye’ adlı bir program düzenlendi. Kartal’da düzenlenen anma programına Kartal Belediyesi Başkan Vekili Gülcemal Fidan, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Av. Hüsnü Yeşilyurt, Ömer Fethi Gürer, İstanbul Ardahan İl Dernek Başkanı Psikolog Dr. Ahmet Demirbaş, İstanbul Ardahan İl Derneği Onursal Başkanı Cevdet Şentürk ve dönemin Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir’in yanı sıra çok sayıda Kartallı katıldı. Açılış konuşmasını İstanbul Ardahan İl Dernek Başkanı Psikolog Dr. Ahmet Demirbaş yaptığı gecede, İstanbul Ardahan İl Derneği Onursal Başkanı Cevdet Şentürk; Sarıkamış’ın tarihini anlatarak 45 yıl işgal altında kalan Türklere nasıl davranıldığını ve toprakların Misak-ı Milli sınırına geçişini anlattı.

BAŞKAN VEKİLİ GÜLCEMAL FİDAN’DAN SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNE TEŞEKKÜR

Kartal Belediyesi Başkan vekili Gülcemal Fidan, “Kartal Belediyesi ve Ardahan derneklerinin birlikte hazırladıkları bu program için emeği geçen herkese Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına çok teşekkür ediyorum” diyerek gecenin anlam ve önemi belirten bir konuşma yaptı. Yaptığı konuşmada Sarıkamış olayını hatırlatan Fidan, “ 1’inci Dünya Savaşı’nda Osmanlının yenilgisinin ardından başlayan toprak kaybına Elviye-i Selase toprakları da ekleniyor. Bu Elviye-i Selase toprakları Rusya’ya hibe ediliyor. Elviye-i Selase toprakları Ardahan, Akıska, Batum, Artvin, Kars’ın bulunduğu alana deniliyor. 45 yıl bu topraklar Çarlık Rusya’sının elinde kalıyor. Mustafa Kemal Atatürk ve Kazım Karabekir’in uğraşları sonucu Gümrü anlaşmasıyla tekrardan o topraklar Misak- ı Milli sınırları içerisinde kalıyor” dedi.

Başkan vekili Fidan yaptığı konuşmanın devamında milli tarih bilincine değinerek, Misak-ı Milli sınırları içerisinde bizlere emekleri geçen bütün kahramanların, orduların ve Sarıkamış’ta Doğu Anadolu’da savaşan Kazım Karabekir Paşaları ve bütün şehitlerin minnetle anıldığını belirti.

Gece sinevizyon gösteriminin ardından Türk Halk Müziği Sanatçısı Burhan Yıldrım, Maksut Feryasi Koca, Ahmet Şan Turan ve öğrencilerinin seslendirdikleri türkülerle devam etti. Kartal Belediyesi adına Kartal Belediye Başkan vekili Gülcemal Fidan ve Kartal Belediye Meclis üyesi Dila Damla Öner katılımlarından dolayı Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir’e Kartal Heykelciği takdim etti.