Kartal Belediyesi Çocuk Gelişim Merkezleri’ndeki eğitimciler ve Kartal’da bulunan öğretmenler, kreş öğrencilerine satranç öğretebilmek için aldıkları eğitimi tamamlayarak sertifikalarına kavuştu.

Kartal Belediyesi, ilçe genelinde gençlerin ve çocukların stratejik düşünme, bireysel karar alma ve sorgulama yeteneklerini geliştirmek amacıyla satranç sporunu yaygınlaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Kartallı çocuk ve gençlerin rağbet gösterdiği Kartal Belediyesi satranç kursunda bu kez Kartal Belediyesi Çocuk Gelişim Merkezleri’ndeki eğitimciler ve Kartal’da bulunan öğretmenler eğitim gördü. Ulusal hakem ve kurs eğitmeni Özgür Acar tarafından 2014 yılında satranç sporunun altyapısının oluşturulması ve okullarda yaygınlaştırılması faaliyetlerine ağırlık veren Kartal Belediyesi Satranç Kulübü ve Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul Şubesi işbirliğiyle Kartal Belediyesi kreşlerinde görevli öğretmenlere satranç eğitimi verildi. Eğitimini tamamlayarak ‘Usta öğretici’ sertifikası almaya hak kazanan Kartal Belediyesi Çocuk Gelişim Merkezleri’nde görevli 20 öğretmen, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Atalar Merkez Kreşi’nde düzenlenen sertifika törenine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün eşi Feray Öz, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kartal Belediyesi Kreşler Müdürü Enif Yavuz, kreş öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

“KARTAL BELEDİYESİ KREŞLERİNDEKİ MİNİKLER DE SATRANÇLA TANIŞACAK”

Sertifika dağıtım töreninde konuşan Başkan Altınok Öz’ün eşi Feray Öz, “İlçe genelinde satranç kültürünün yerleşmesi için çalışmalara devam eden ve satranca genç yaşlarda başlamanın önemini kavrayan Kartal Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Öğretmenlerin aldıkları bu satranç eğitimini, Kartal Belediyesi Çocuk Gelişim Merkezleri’nde eğitim alan miniklere en başarılı şekilde yansıtacaklarına gönülden inanıyorum” dedi.

Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer ise, Başkan Öz’ün tüm spor dallarına önem verdiğini belirterek, “Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz, Kartal’da yaptığı çalışmalarla kadınlara, çocuklara, insana, çevreye, doğaya ne kadar değer verdiğini hep gösterdi. Başkanımız Altınok Öz, çocuklara ve kadınlara verdiği değerin bir göstergesi olarak göreve geldiği zaman Kartal’da bir olan kreş sayısını bugün 11’e çıkardı” diye konuştu.

“BAŞKAN ÖZ SATRANCA AYRI BİR ÖNEM VERİYOR”

Başkan Altınok Öz ’ün tüm spor dallarına önem verdiğini ancak satranç sporunu ayrı bir yerde tuttuğuna dikkat çeken Gürer, “Satranç, çocukların yeteneklerini arttırarak akademik başarıya doğrudan katkı sağlamaktadır. Bunun yanında çocukların odaklanma, görselleştirme, ileriyi düşünme, muhakeme yeteneği, analiz yapabilme, soyut düşünme, planlama, eş zamanlı çoklu düşünme becerisi ve zeka düzeyini artırarak kişisel gelişimlerini olumlu etkilemektedir. Her çocuk satrancı öğrenmelidir. Bugünkü sertifika törenimize katılan Sayın Feray Öz’e de çok teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki dönemde Kartal Belediyesi Çocuk Gelişim Merkezlerindeki minik öğrencilerimizi de satrançla tanıştıracağız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından satranç eğitmenliği kursunu başarı ile tamamlayarak eğitmenlik sertifikasını almaya hak kazanan Kartal Belediyesi Çocuk Gelişim Merkezi’nde görevli öğretmenlere sertifikaları verildi.