Sinop’a özgü olan “Helesa” etkinliği kapsamında kalabalık bir grup Taksim İstiklal Caddesi’nde gemi maketiyle yürüdü.

Sinop tanıtım günleri münasebetiyle Taksim’de Sinop’a özgü olan “Helesa” etkinliği düzenlendi. Beyoğlu Tünel’de bir araya gelen Sinoplular buradan Galatasaray Lisesi’ne kadar gemi maketi ile yürüdü. Düzenlenen etkinliğe Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinoplu iş adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Galatasaray Lisesi önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, “Türkiye’nin en mutlu ili olan Sinop’tan bolca selam getirdik. Sinop tanıtım günleri kapsamında Sinop’umuza özgü olan ‘Helesa’ etkinliğini hep birlikte Taksim’de gerçekleştirdik. Sinop’ta her ramazan ayında bu etkinliği yapıyoruz. Burada sadece seronomik olarak gerçekleştirdik” dedi.

“EN MUTLU İLİN VALİSİ OLMAKTAN MUTLUYUM”

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger ise, “2013 TÜİK rakamlarına göre Sinop Türkiye’nin en mutlu ili seçildi. Bende bu en mutlu ilin Valisi olmaktan mutluyum. Sizleri sevgi ve muhabbet ile selamlıyorum” dedi.

Taksim’de bulunan yerli ve yabancı turistler Sinop’tan getirilen gemi maketinin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

‘Helasa’ eski zamanlarda balıkçıların kumanyaları bitmesi sebebi ile kendilerine özgü maniler söyleyerek Sinoplulardan kumanya istemesi amaçlı yapılan etkinliğe deniyor.