Beykoz Belediyesi ve PATİKA Doğa ve Yaşama Saygı Derneği işbirliği ile düzenlenen, “Sokaklardaki Pati İzleri Fotoğraf Yarışması” sonuçlandı. Yarışmaya katılan 250 fotoğraf içinden dereceye giren fotoğrafların sahipleri ödüllendirildi.

Beykoz Belediyesi, PATİKA Doğa ve Yaşama Saygı Derneği işbirliğiyle sokak hayvanlarına duyarlılık oluşturmak amacıyla “Sokaklardaki Pati İzleri Fotoğraf Yarışması” düzenledi. Serkan Aksarı’nın sunuculuğunda gerçekleşen ödül programına Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Salim Öztürk, PATİKA Doğa ve Yaşama Saygı Derneği Başkanı Semra Tecimen katıldı. Programda Veteriner Hekim M. Turgut Özdemir sokak hayvanları faaliyetleri ile ilgili sunum yaptı. Sonrasında yarışmaya katılan 250 fotoğraf içinden dereceye giren fotoğraf sahiplerine ödülleri verildi. Ödül töreni sonrası Yetenek Sizsiniz isimli programda birinci olan Ali ve Köpeği Max salondakilere gösteri sundu.

“DÜNYA HERKESE YETECEK KADAR BEREKETLİ”

Program öncesi fotoğraf sergisini gezen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, sergiyi güzel bulduğunu belirterek, “Herkesin birbirine ihtiyacı var. İnsanların hayvanlara, hayvanların insanlara ihtiyacı var. Bu dünya herkese yetecek kadar bereketli bir dünya, imkan ve fırsatlar var. Kimsenin kimsenin hakkına zarar vermeden yaşama şansı var. Bu sergi onu anlatmaya çalışıyor, güzel bir sergi” ifadelerini kullandı.

Fotoğraf yarışmasını temmuz ayında başlattıklarını söyleyen Semra Tecimen, 4 Ekim’de sonuçlandırmayı planladıkları sergiyi belediyeden aldıkları destekle bugün sonuçlandırdıklarını söyledi.

Program çıkışı geliri sokak hayvanlarına bağışlanan Esma Arslan’ın Yarım Kalan Aşk isimli kitabı da satışa sunuldu.

Yarışmada birinciye bin TL, kulübe, mama ve tasma hediye edilirken, ikinciye 500 TL, kulübe, mama, tasma, üçüncüye 250 TL, mama, kulübe, tasma hediye edildi. Mansiyon ödülü sahibine ise mama ve tasma hediye edildi.