Üsküdar’ın tarihi eserlerini anlatan kitabın lansmanı yapıldı. Kitap ile ilgili bilgi veren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Çeşmeleri, camileri, tekkeleri, medreseleri, anıt ağaçlarıyla birlikte Üsküdar’ımız adeta en ücra köşesine kadar tarihin, kültürün fışkırdığı bir yerdir” dedi.

Üsküdar’ı anlatan ‘Tarihi Eserleriyle Üsküdar’ kitabının lansmanı Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi yapıldı. Lansmana Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ‘Tarihi Eserleriyle Üsküdar’ kitabının yazarı Kültür Tarihçisi ve Görsel Sanatlar Uzmanı Abdullah Kılıç ile çok sayıda Üsküdarlı katıldı. Kitap tanıtımı öncesi Üsküdar’ın farklı mekanlarında 50 sanatçının Üsküdar için seslendirdiği klip izleyicilere gösterildi. Kültür Tarihçisi ve Görsel Sanatlar Uzmanı Abdullah Kılıç kitabın tanıtımı yaptı. Tanıtımda kitap hakkında detaylı bilgi verilerek Üsküdar’daki tarihi mekanlar slayt ile gösterildi.

Gecede konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Altı da çok zengin üstü de çok zengin, adeta harika bir şehir. Kültürel zenginlikleriyle, kültürel varlıkları ile adeta bir açık hava müzesi. Çeşmeleri, camileri, tekkeleri, medreseleri, anıt ağaçlarıyla birlikte Üsküdar’ımızın adeta en ücra köşesine kadar tarihin, kültürün fışkırdığı bir yerdir. Üsküdar tarih kadar derin, tarih kadar engin, tarih kadar canlı ve diri bir şehridir” dedi.

“Bu güzel şehre hizmet etmek ayrı bir onurdur" diyen Başkan Türkmen, "Geçmiş zenginliği ve her geçen gün parlayan yıldızı ile bir kültür şehridir. Özellikle Mimar Sinan’ın eserlerine baktığımızda adeta huzuru, başkenti cümlesini tanımlamasını sonuna kadar hakkıyla muhafaza eden bir şehirdir Üsküdar. Bu güzel şehri dünyadan bir başka örneğini göremeyeceğimiz önemli eserlerden bazıları Üsküdar’dadır. Örneğin Kız Kulesi dünyanın başka bir yerinde yoktur. Karacaahmet Kabristanlığı kimilerine göre dünyanın kimilerine göre Avrupa’nın en büyük kabristanıdır. Üsküdar Harem şehri, Kabe toprağı diyen var. Aziz Mahmud Hüdayi’lerin, Şeyh Devatilerin, Selami Alilerin merkezidir, şehridir Üsküdar. Günümüze Marmaray’ın, Avrasya’nın, Çamlıca Camii’nin, Çamlıca tepelerinin ve İnşallah Üsküdar- Ümraniye- Çekmeköy Metrosu’nun hizmete girmesiyle Üsküdar aynı zamanda İstanbul’umuzun en önemli ulaşım merkezi olmaya doğru hızla ilerlemektedir. İşte tüm bu anlatılanlardan yola çıkılarak bizlerde Üsküdar’ımızda tabi ki belediye olarak tarihi eserlerimize sahip çıkmak adına bir takım çalışmalar var. Evet, yollar yapabiliriz, parklar yapabiliriz ama bu akşam sizlerle paylaşacağımız tarihi eserleriyle Üsküdar adlı eser bence bu yapılanların çok çok ötesinde farklı bir hizmettir” şeklinde konuştu.

Lansman sonunda ‘Tarihi Eserleriyle Üsküdar’ kitabı geceye katılanlara ücretsiz olarak dağıtıldı.