Tarihi Mısır Çarşısı’nda 14’üncüsü düzenlenen Aşure Etkinlikleri’nde vatandaşlara 35 bin kişilik aşure ikram edildi. 5 ton malzemeden yapılan aşurenin tadına bakmak isteyen vatandaşlar birbirleriyle yarışırken, turistler ise ilk kez tattıkları aşureyi beğeni ile yedi.

Fatih Belediyesi ve Malatya Pazarı işbirliği ile Muharrem ayı dolayısıyla tarihi Mısır Çarşısı’nda düzenlenen yıl 14’üncü Aşure Etkinlikleri’nde 35 bin kişilik aşure vatandaşlara ikram edildi. Dualarla başlayan etkinlikte, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile Malatya Pazarı esnafı, çarşıda bulunan vatandaşlara aşure dağıttı.

Bolu Mengen’den getirilen usta aşçılar tarafından 27 çeşit olmak üzere 5 ton malzemeden yapılan aşurelerin tadına bakmak isteyen vatandaşlar birbirleriyle yarıştı.

BAŞKAN DEMİR, VATANDAŞLARA AŞURE DAĞITTI

Vatandaşlara elleriyle aşure ikram eden Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Muharrem ayının Müslüman alemi için önemli bir ay olduğuna vurgu yaptı. Demir, “Aşure Günü inancımıza göre kurtuluş günüdür. Böylesine olağanüstü bir günde, İstanbul’un kalbi sayılan ve benimde kendimi çok mutlu hissettiğim bu tarihi çarşıda, böyle bir etkinlikte bulunmaktan dolayı mutlu olduğumu bilmenizi isterim” diye konuştu.

AŞURE İÇİN 5 TON MALZEME KULLANILDI

14’üncü kez düzenlenen geleneksel aşure ikramına destek veren Malatya Pazarı yetkilisi Engin Bilge ise, aile büyüklerinin başlattığı geleneği kendilerinin devam ettirdiğini ifade etti. Muharrem ayının tüm Müslaman’lara hayrı olmasını dileyen Bilge, ”35 bin vatandaşımıza bu hizmeti sunuyoruz, bu aşurelerimizi tattırıyoruz. Bu yıl ki aşure için 5 ton kuru malzeme kullanıldı. Bu geleneğe bundan sonraki yıllarda da İnşallah devam edeceğiz” dedi.

Aşureyi tadan vatandaşlar ise, böyle bir etkinliğin tarihi bir mekanda gerçekleştirilmesinden dolayı çok memnun kaldıklarını belirtti. Çarşıyı gezen turistler de ilk kez tattıkları aşureyi büyük beğeni ile yedi.