Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi her yıl olduğu gibi bu yılda kütüphane haftasını bir birinden güzel etkinliklerle kutlayacak. Bir hafta boyunca devam edecek olan ücretsiz etkinliklerle ebeveynler çocuklarıyla birlikte unutulmaz bir hafta geçirecek.

Her yıl geleneksel olarak Mart ayının son Pazartesi günü başlayarak bir hafta boyunca sürdürülen “Kütüphane Haftası”nın 53’üncüsü bu yıl 27 Mart-02 Nisan 2017 tarihleri arasında kutlanacak. Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi her yıl olduğu gibi bu yılda kütüphane haftasını bir birinden güzel etkinlikler, gösteriler ve söyleşilerle kutlayacak. Bir hafta boyunca devam edecek olan ücretsiz etkinliklerle ebeveynler çocuklarıyla birlikte unutulmaz bir hafta geçirecek.Turabibaba Kütüphanesinde Kütüphane haftası boyunca atölyeler, Okuma Etkinlikleri, Söyleşiler, Eğitici Atölyeler, Kod Okur Yazarlığı, Eğlen Bilim Gösterisi ve Kırmızı Sedir Söyleşileri gibi birçok etkinlik düzenlenecek. Ayrıca 31 Mart Cuma günü Nöbetçi Kütüphane olarak çeşitli atölyeler ve etkinlikler ile eğlenceli ve keyifli bir akşam da vatandaşları bekliyor.

Amaç okuma alışkanlığını geliştirmek

Her yıl birbirinden güzel etkinliklerle kutlanan Kütüphane haftası ile öğrencilerde okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini arttırmak, okuyucuların kitaplardan daha çok faydalanmalarını sağlamak ve halkı kütüphanelerin gelişmesi için bilinçlendirmek amaçlanıyor.