Beyoğlu Belediyesi, Taksim Meydanı etkinlik alanında Türk ve dünya mutfağından farklı lezzetlerin yer aldığı ’Beyoğlu Gastronomi Festivali’ organize etti. Festival kapsamında çeşitli ülkelerden birçok lezzet festival alanında kurulan stantlarda görücüye çıktı.

Her hafta Taksim Meydanı etkinlik alanında çeşitli festivaller düzenleyen Beyoğlu Belediyesi, bu kez de farklı kültürlere ait lezzetlerin sunumunun yapıldığı ’Gastronomi Festivali’ düzenledi. Çeşitli ülke ve şehirlerden geleneksel lezzetlerin görücüye çıktığı festivalin açılışını Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan yaptı. Açılış sonrasında ise Başkan Demircan, Türk yemek uzmanı Sahrap Soysal ile birlikte helva kavurdu. Sonrasında ise festival alanındaki yemek stantlarını gezen Demircan, Kore mutfağından lezzetlerin sergilendiği stantta Kore’ye özgü olan cantuni yemeğini pişirerek, tadına baktı.

Yaptığı yemekten vatandaşlara da ikram eden Başkan Demircan, “Kore ile kardeş belediyeyiz ve gerçekten konsolosluğumuzda bütün etkinliklerimize katılıyor. Sinema konusunda, özellikle kültürün her alanında ilişkilerimiz var ama yemeklerini tavsiye ediyorum. Gelip tadabilirler” dedi.

“İstanbul’un tatlarını bütün dünyaya göstermiş olacağız”

Festivalin yemek kültürlerinin tanıtılması açısından çok önemli bir organizasyon olduğunu belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Beyoğlu, kültür ve sanatın merkezi derken yemeğin merkezi değil demedik. Beyoğlulular olarak ağzımızın tadını biliyoruz. Beyoğlu, lokantalarıyla, tatlılarıyla, çikolatalarıyla, kahveleriyle ve aynı zamanda yemek kültürünün de merkezidir. Bu özelliklerimizin ön plana çıkıyor olması da gerekiyordu. İşte fırsat, onu da yakaladık. İnşallah İstanbul’un tatlarını bütün dünyaya göstermiş olacağız” diye konuştu.