Mevlana’nın 741’înci Vuslat yıldönümünde Bayrampaşa’da 100 kişilik semazen grubunda Türkiye’nin en minik semazenleri yer aldı. Mevlana’yı andıklarını söyleyen Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “100’ün üzerinde semazenle birlikte bu akşamı eda ediyoruz” dedi.

Bayrampaşa Belediyesi ve Tasavvuf Vakfı tarafından Hidayet Türkoğlu Spor Kompleksi’nde Mevlana’yı anma gecesi düzenlendi. Şeb-i Arus programına Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kalabalık semazen grubunun sema gösterisi dikkat çekerken, minik semazenler ise büyük bir ilgiyle izlendi.

“100’ÜN ÜZERİNDE SEMAZENLE BİRLİKTE BU AKŞAMI EDA EDİYORUZ”

Mevlana Celaleddin Rumi’yi andıklarını belirten Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Onun güzelliğini, onun vuslatını, onun manevi hazzını hep birlikte halkımızla birlikte yaşamak üzere onlara birer adet gül takdim ediyoruz. 100’ün üzerinde semazenle birlikte bu akşamı eda ediyoruz. Her yıl yaptığımız gibi bu sene inşallah hep birlikte 3’üncüsünü düzenleyeceğiz” dedi.

Minik semazenler ise tekkede talimler yaparak sema yapmayı öğrendiklerini ifade ederek, başlarının dönmediğini ve 1 saat boyunca sema edebildiklerini söylediler.