Tuzla Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan ayı için hazırlıklarını tamamladı. Tuzla Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da 17 mahalle ve 5 büyük sitede sokak iftarları düzenleyerek 90 bin kişiyle Ramazan’ın bereketini paylaşacak. Tuzla Belediyesi, Ramazan etkinliklerini bu yıl Türkiye’nin en büyük ve vizyon projelerinden biri olarak inşa edilen Tuzla Marina’da gerçekleştirecek.

Tuzla Belediyesi, Ramazan’ı dolu dolu yaşatacak organizasyonlar ve etkinliklerin hazırlığını tamamladı. Tuzla Belediyesi’nin kent ve toplum düzeni, çevre yönetimi, sosyal destek, kültür ve sağlık hizmeti sunan birimleri, yetki ve sorumluluk alanlarındaki organizasyonları tamamladı.

Ramazan’ın bereket sokak iftarlarında paylaşılacak

Tuzlalılar, her yıl olduğu gibi bu yıl da sokak iftarlarında bir araya gelerek Ramazan’ın bereketini paylaşacak. Tuzla Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yılda 17 mahalle ve 5 büyük sitede sokak iftarları düzenleyecek. Sokak iftarları öncesi ve sonrasında alanda ney dinletisi ile çocuklara yönelik orta oyunu ve meddah gösterisi düzenlenecek. Yaklaşık 60 bin kişiyi buluşturacak olan sokak iftarlarının ilki, 29 Mayıs 2017 Pazartesi günü KİPTAŞ 1. Etap Konutları’nda gerçekleştirilecek.

Ramazan etkinliklerinin adresi Tuzla Marina olacak

Tuzla Belediyesi, bu yıl Ramazan etkinliklerini dünyanın en özel mimarisine sahip Tuzla Marina’da gerçekleştirecek. Program günleri saat 22.00’de başlayacak etkinlikler öncesinde çocuk oyunları, tiyatrolar ve çeşitli etkinliklerle Ramazan’ın ruhunu yansıtan etkinlikler olacak. Tuzla Belediyesi, Ramazan ayındaki tüm etkinliklerini ücretsiz gerçekleştirecek.

“Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi paylaşıyoruz”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İslam aleminin Ramazan ayını tebrik etti. Tuzla halkını iftar sofralarına ve Ramazan etkinliklerine davet eden “Rabbim inşallah bu Ramazan-ı Şerif’in rahmetinden, bereketinden, feyzinden en güzel şekilde yararlanmayı nasip eder. Ramazan-ı Şerif vesilesiyle dünyanın her yerinde ve bütün İslam coğrafyasında mazlumların kurtuluşuna vesile olması için dua ediyoruz. 365 gün birlikte olma gayretimizi Ramazan ayında bu sofralarla süslüyoruz. Amacımız birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi paylaşmak. Bu iftar sofralarında maksat yemek değil, aynı sofrayı paylaşabilmektir. Aynı mahallede aynı sofrayı paylaşmayan, birbirini tanımayanlar olduğunu düşündüğümüzde hem insani hem de İslami bir tavır olarak Ramazan’ı Şerif’in yüzü suyu hürmetine aynı sofraları paylaşıyoruz” dedi.