Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hukuk Müşavirliği’ne atandığı için Üsküdar Belediyesi 1’inci Meclis Başkan Vekilliği görevinden istifa eden Hüseyin Yürük’ün yerine, 2’nci Meclis Başkan Vekilliği görevini yürüten Esat Kalay seçildi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in başkanlığında Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nı yapan Üsküdar Belediye Meclisi, yeni başkan vekillerini seçti. 30 Mart yerel seçimlerden sonra yürüttüğü Üsküdar Belediyesi 1’inci Meclis Başkanlığı görevinden istifa eden ve 23 Ekim 2014 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müşavirliği’ne getirilen AK Partili Hüseyin Yürük’in yerine 2’nci Meclis Başkan Vekilliği görevini yürüten Esat Kalay getirildi. Yapılan gizli oylamada Esat Kalay, 46 oyun 26’sını, CHP grubu tarafından önerilen Yunus Can ise 19’unu aldı.

Esat Kalay’dan boşalan 2’nci Meclis Başkan Vekilliği’ne ise Meclis üyeliğine yeni katılan AK Partili Celalettin Cingöz seçildi. Yapılan gizli oylamada Cingöz 46 oyun 27’sini alırken, CHP’nin adayı Banu Gün Öztürk ise 18 oy aldı. Bir oy ise boş çıktı.

Meclis vekillerinin seçiminden sonra, Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nı yürütmek üzere koltuğu Esat Kalay’a devretti. Meclis Başkanlığı koltuğuna oturan Kalay, meclis üyelerine teşekkür etti.