Üsküdar Belediyesi Kış Spor Okulları, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in katıldığı coşkulu bir törenle açıldı. Çok sayıda davetli, genç ve minik sporcunun katılımıyla gerçekleşen açılışta renkli görüntüler oluştu.

Atletizm, hentbol, beceri gelişimi ve eğitsel oyunlar branşlarında 4-9 yaş grubu toplamda 850 çocuğa hizmet verecek Kış Spor Okulları’nın açılışında sahaya çıkan 4 yaş grubu minik sporcular, hocalarının nezaretinde hünerlerini sergilediler. Sonrasında sahne alan 13-14 yaş hentbol kız ve erkek takımları kendi aralarında gösteri maçları yaptılar. Gençlerin ve minik sporcuların sahada gösterdikleri başarılı performanslar tribünlerden büyük alkış aldı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti İlçe Başkanı Halit Hızır, Üsküdar Belediye Başkanı Yardımcıları Zeki Bıyık, Mete Yapıcı, Sedat Ayyıldız ve Üsküdar Belediye Spor Birliği Başkanı Mecit Çetinkaya ile birlikte açılışa katıldı. Sporcu ve tribünlerin sevgi gösterisine salonu dolaşarak alkışla karşılık veren Başkan Türkmen, minik sporcularla yakından ilgilendi. Türkmen bir süre minik sporcu ve yakınlarıyla sohbet etti.

“DÜNYA ÜSKÜDAR’A AŞİNA”

Başkan Hilmi Türkmen törene katılanları selamlayarak başladığı konuşmasında, heyecanlı bir başlangıç için yine bir arada olduklarını belirtip, “Heyecanlı bir başlangıç çünkü, ilklerin ve örnek hizmetlerin şehri Üsküdar’ımızda, bugün yine bir ilki gerçekleştireceğiz. Kış Spor Okulu organizasyonumuzu hep birlikte başlatacağız” dedi.

Her yönüyle güzel, bütün değerleri ve zenginlikleriyle kendilerini ayrıcalıklı hissettiren bir şehirde yaşadıklarına vurgu yapan Başkan Türkmen, “Gerçekten Üsküdar’da yaşamak bir ayrıcalık, Üsküdarlılık apayrı duygu, bir kültür… Biliyor ve gönülden inanıyoruz ki, bize bu duyguları yaşatan Üsküdar’da, Üsküdarlılık farkını ortaya koyan Üsküdarlılar da her türlü hizmetin en iyisine layık. Hem bireysel olarak bu şehirde yaşarken, çalışırken, gezerken, bu ayrıcalıklı şehrin havasını solurken; hem de kurum olarak bu güzel şehre hizmet ederken, daima bunun farkında ve bilincinde olarak hareket ediyoruz. Üsküdar’a yakışan hizmetler, projeler gerçekleştirmeye gayret ediyoruz. Bu bilinçle yıllardır Üsküdar’a emek veriyoruz. Bu düşünceyle, gerek önceki dönemlerde, gerekse yeni hizmet dönemimizde onlarca öncü ve model projeye imza attık, atıyoruz” diye konuştu.

Şehirlerinin ilklere alışık, öncü ve örnek hizmetlere aşina olduğuna vurgu yapan Başkan Türkmen, “İstanbul, Türkiye, hatta dünya, Üsküdar’a aşina. Uluslararası düzeyde gerçekleştirilen organizasyonlara, Bilgi Evlerine, Çocuk Akademilerine, Üsküdar Çocuk Üniversitesine, Gençlik Akademilerine, Gençlik Buluşmalarına, gezilerine, Üsküdar gençliğinin başarılarına, madalyalarına aşina… Bir tarih ve kültür şehri olan Üsküdar’ımızın, aynı zamanda bir ‘Şampiyonlar şehri’ oluşuna da şahit oluyoruz” şeklinde konuştu.

“BU BAŞARILAR TESADÜF DEĞİL”

Gençlerin kazandırdığı madalyaların tesadüf olmadığına değinen Türkmen, “5 yıl önce, sporu tabana yayma adını verdiğimiz çok kapsamlı, sürdürülebilir bir proje hayata geçirdik. Sporu çocukluk yıllarından başlatarak bir sağlıklı yaşama kültürü, bir yaşama biçimi haline getirme amacı güttüğümüz bu proje bütün projelerimizin ana çatısını oluşturuyor. Bütün spor branşlarını her yıl titiz bir şekilde uygulamaya devam ediyoruz. Üsküdar Belediyesi olarak, sportif anlamdaki hizmetlerimizin ve gençlerimizin başarılarının mihenk taşı ve özeti bu projedir” dedi.

“ŞAMPİYONLAR ŞEHRİ ÜSKÜDAR"

Yerelden evrensele, gençlerin büyük başarılara imza attığını belirten Başkan Türkmen “Üsküdar’a sadece madalyalar değil, bir de ‘Şampiyonlar Şehri’ unvanı kazandırmışlardır. Bu vesileyle bir kere daha, başarılarıyla bizleri gururlandıran sporcularımızı ve bu başarılarda emeği geçen herkesi kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Türkmen, konuşmasının tamamlanmasından sonra sporculara çanta ve tişört dağıttı. Süper Lig’de mücadele eden Üsküdar Bayan Hentbol Takımı ve 1453 Üsküdarlı genç sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi.