Üsküdar Belediyesi sahte nikahla evlenen E.O. ile A.G.’nin nikahını kıyan şahsın belediye nikah memuru olmadığını belirterek, nikahta Üsküdar Belediyesi’nde görevli evlendirme memurunun isminin kullanıldığını fakat görüntülerdeki şahsın belediyeyle ilgisi olmadığını açıkladı.

Üsküdar Belediyesi, CHP Genel Başkan Yardımcı Mehmet Bekaroğlu’nun yeğeni E. O.’nun A. G. ile yaptığı sahte nikahta ismi geçen belediye evlendirme memuru Kudret Başalan’ın görüntülerdeki kişi olmadığını belirterek, nikahı kıyan şahsın belediyeyle herhangi hiçbir ilişkisinin bulunmadığını belirtti.

Belediye tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Polise telefonla gelen bir ihbar üzerine ortaya çıkan sahte nikahta Üsküdar Belediyesi’nde görevli evlendirme memurunun ismi kullanılmıştır. Görüntülerdeki şahsın belediyemizle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. CHP Genel Başkan Yardımcı Mehmet Bekaroğlu’nun yeğeni olduğu iddia edilen E. O.’nun A. G. ile yaptığı sahte nikahta, Üsküdar Belediyesi Evlendirme Dairesi’nde görevli memurumuz Kudret Başalan adı kullanılmıştır. Söz konusu ‘sahte nikah’ın görüntülerindeki memurla belediyemizde görevli kişinin hiçbir ilgisi, alakası bulunmamaktadır.

Üsküdar Emniyet Müdürlüğü ve Üsküdar Evlendirme Dairesi’nden ‘sahte nikah’ törenine dair yapılan incelemelerde, E. O’nun, hali hazırda resmi nikahlı olan A. G. ile aile baskısından kurtulmak için ‘evrakta sahtecilik’ yoluyla sahte nikahı kurguladıkları anlaşılmıştır. E O.’yla evlenmek için abisi A.G’nin kimliği üzerine kendi fotoğrafını yapıştırıp doğum tarihlerinde oynama yaptığı tespit edilen A. G. ve diğer şahıslar hakkında da ‘Evrakta Sahtecilik’ yapmaktan soruşturma başlatılmıştır.”