Üsküdar Belediyesi Trafik Komisyonu ile İETT’nin ortak çalışması sonrası ilçeye 14 yeni otobüs hattı kazandırılırken, 9 hatta araç ilavesi gerçekleştirildi. İlçedeki durak sayısı ise 547’den 572’ye yükseldi.

Üsküdar Belediyesi, vatandaşlardan gelen talep ve istekler doğrultusunda İETT ile ortak bir çalışma başlattı. Bu doğrultuda ulaşım sorunlarına çare olabilmek için ilçeye 14 yeni hat daha ilave edildi. 15 Eylül’den sonra 9 otobüs hattına ise araç takviyesi yapıldı. Ayrıca, 9 açık durak kapalı hale getirildi. İlçedeki durak sayısı ise 547’den 572’ye yükseldi.

9 HATTA ARAÇ TAKVİYESİ

Ulaşım yoğunluğu yaşanan 9 hatta ise çeşitli sayıda araç takviyesi yapıldı. Bu hatlar ise şunlar: “15 C 6 araçla hizmet verilirken 1 araç ilavesi, 11 Ü Ünalan-Üsküdar hattı 4 araca 1 araç ilavesi, 15 S 6 araca 1 araç ilavesi, 11 Y Yavuztürk-Üsküdar 6 araca 1 araç ilavesi, 15 U Tufan Mahallesi-Üsküdar depar seferleri ilavesi, 11 BE Burhaniye-Üsküdar hattına 1 araç ilavesi, 11 C hattına 1 ilave hat, 15 ÇK Güzeltepe durağı Basko sitesine kadar uzatıldı.”

BEKLEYEN TALEPLER İNCELENİYOR

Tüm bu çalışmaların yanında vatandaşların ulaşımlarını kolaylaştırmak için bazı taleplerin incelemesi devam ediyor. İncelemeler devam ederken 11 BE Burhaniye-Üsküdar, 11 C hattı, 6 nolu hatta 1 ilave, 12 C’nin eski güzergâhına dönmesi, Ünalan’dan Üsküdar’a E-5 üzerinden yeni hat talebi, Ünalan Dereyolu Durağı’nın kapalı hale getirmesi, 15 U hattının Akgüngör Sokak’a kadar uzatılması, Selimiye İskele Caddesi’nin E-5 ile birleştiği noktaya trafik ışığı ve otobüs durağı talepleri kısa zamanda karara bağlanacak.

9 AÇIK DURAK KAPALI HALE GETİRİLDİ

Üsküdar’ın çeşitli mahallelerindeki 9 açık durak yapılan çalışmalar sonrası kapalı hale getirildi. Bunlar Bahçelievler, Çamlıca Caddesi, Kirazlıtepe Büyük Camii, Oğuzhan Camii, İMKB Kız Meslek Lisesi, Sütçüler, Kazdal Caddesi, Üsküdar Devlet Hastanesi, Üsküdar Marmaray Durakları olarak belirlendi.

Yapılan çalışmalar sonrası Üsküdar’a kazandırılan yeni hatlar şöyle: “11F Ferah Mahallesi-Üsküdar, 14 FD Küplüce-Ferah- Üsküdar Devlet Hastanesi, 14 YE Yavuztürk-İmes-Sarıgazi, 7 Rasathane-Ümraniye Devlet Hastanesi, 11 EK Esatpaşa-Cumhuriyet Mahallesi-Karlıdere Caddesi-Üsküdar, 1 Kazdal Caddesi-Üsküdar, 14 R Tufan Mahallesi-Kadıköy, 12 H M.Akif Ersoy Mahallesi, NATO yolu üzerinden Çengelköy/Kadıköy, 15 SK Sultanmurat-Kadıköy, 11 ES Esenevler-Üsküdar, E 18 Altunizade-Ümraniye-Sabiha Gökçen Havalimanı, 11 N Esenevler-Üsküdar, 9 Adem Yavuz Mahallesi-Üsküdar, 13 TD Ümraniye-Tepe Üstü-Üsküdar.”