Esenler’de milli şair Mehmet Akif Ersoy’u anlatan Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu, "Akif, ahlâk ve karakter abidesidir. Şairin, adamın hasıdır, iyi bir Müslüman’ın zirvesidir" dedi.

Eğitimci - Yazar Vehbi Vakkasoğlu, İstiklâl Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u Esenler’de anlattı. ’Akif Dede’ isimli kitabından hareketle milli şair Akif’i anlatan Vakkasoğlu’nu Esenlerli öğrenciler can kulağıyla dinledi.

“İYİ BİR MÜSLÜMAN’IN ZİRVESİDİR”

D r. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programda, Vakkasoğlu Akif’in örnek kişiliğinden ve ahlakından söz etti. Mehmet Akif Ersoy’un örnek bir insan olduğunu söyleyen Vakkasoğlu, öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, "Mehmet Akif örnektir. Örneksiz eğitim olmaz. Örnek alacağınız bir büyüğünüz olmalı yoksa boşlukta kalırsınız. Örnek alacağınız kişilerden biri de Mehmet Âkif’tir. Adam gibi adamdır, yalansız, haramsız bir hayatın sahibidir. Ahlâk ve karakter abidesidir. Şairin, adamın hasıdır, iyi bir Müslüman’ın zirvesidir. O’nu ne kadar tanıyor, ne kadar örnek alıyoruz? O’nun yüreği bize lâzım. O sizin de manevi dedeniz. O’nun ruhunu sıksanız ilk damlayan şey dostluk olur. 10 parmağında 10 marifeti var fakat bir o kadar da mütevazı bir kişiliğe sahip" diye konuştu.