Sultanbeyli Belediyesi yazar-okur buluşmaları etkinliklerinin bu ay gerçekleştirilen programında yazar Vehbi Vakkasoğlu, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u Sultanbeylili gençlere anlattı.

Sultanbeyli Belediyesi yazar-okur buluşmalarında yazar Vehbi Vakkasoğlu Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u konu alan ’Akif Dede’ kitabıyla Sultanbeylili okuyucularıyla buluştu. Programın açılış konuşmasını yapan Sultanbeyli Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Söğütçü, “Bugün sizlerle birlikte Milli Şair’imizi anacağız. Mehmet Akif Ersoy bizim için çok değerli, çok önemli. Değerli hocamız Milli Şair’i anlatacak, bizler Mehmet Akif’i çok iyi anlamalıyız” dedi.

Vehbi Vakkasoğlu da kendi kitabı Akif Dede’den yola çıkarak Milli Şair hakkında salonda bulunanlara bilgiler verdi. Sultanbeyli Belediyesi’nin gençlere her alanda yatırım yaptığını ifade ederek konuşmasına başlayan Vakkasoğlu, “Akif’ ruhu ahlakımız olsun, onun başarısı başarımız olsun. Mehmet Akif başarıda örnektir. Ondan dersler almalıyız. Nasıl Akif yürekli olmalıyız bunu kendimize sormalıyız. ‘Bir insan bu hayatta başarılı ve mutlu olmak için iki şeyi bilmelidir’ derdi Akif. ‘Birincisi haddini bilmeli, ikincisi de hesabını bilmeli’ derdi şeklinde konuştu. Akif yüreğinin paylaşımcı olduğunu, Mehmet Akif’in nerede bir yoksul görürse ona yardım ettiğini ifade eden Vakkasoğlu, “Akif Dede bizim yol göstericimizdir” dedi.

Programda mini bir bilgi yarışması düzenlendi, kazanan öğrenciye hediye varildi. Ayrıca Vehbi Vakkasoğlu öğrenciler için kitaplarını imzaladı ve programda yazarın kitabı öğrencilere dağıtıldı.