Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü’ne bağlı kreşlerde eğitim gören öğrenci velilerine Pedagog Meliha Ersoy tarafından seminer verildi.

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü’ne bağlı Begüm Yavuz ve Atalar Şube Kreşleri’nde eğitim gören öğrencilerin velilerine Pedagog Meliha Ersoy tarafından seminer verildi. Kartal Dragos’ta bulunan Can Geyran Deniz Kabukları Müzesi’nde gerçekleştirilen seminere, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kreş Müdürü N. Enif Yavuz Dipşar, Kemal Geyran ve veliler katıldı. Kartal Dragos’ta bulunan ve 2007 yılında ABD’de hayatını kaybeden Can Geyran adına babası Kemal Geyran tarafından kurulan Can Geyran Deniz Kabukları Müzesi, kreş öğrencisi velileri tarafından ziyaret edildi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Kartal Belediye Başkanı Ömer Fethi Gürer, ‘Yıl Boyu Sünnet, Yerinde Dönüşüm, Organik Pazar, Kadın Ürünleri Pazarı’ gibi bazı projelerden örnekler verdi. Kreş çalışmalarının Kartal Belediyesi açısından önemi belirten Başkan Yardımcısı Gürer, bu yıl hedeflerinin Kartal Belediyesi kreşlerindeki öğrencilerin eğitim kalitesini sürekli artırarak çocukların gittikleri okulda farklarının ortaya çıkmasını sağlamak olduğunu söyledi. Bu amaçla çocukların yerinde örneklemeyi yaşamaları için kurumlara ziyaretler düzenlediklerini ve uzmanlardan eğitim almalarını sağladıklarını belirten Gürer, “İyi şeylerin bir parçası haline gelmek, yönettiğimiz kurumlara sahip çıkmak istiyoruz. Bu etkinlikler vesile olsun ve kreş velileri ile daha çok iç içe olalım, ilişkilerimiz gelişsin istiyoruz” dedi.

“ÇOCUKLARLA YÖN VERMEK, BİR MÜZEYİ REHBER EŞLİĞİNDE GEZMEK GİBİDİR”

Seminerde yaptığı konuşmasında gelişim sürecinde olan çocukların psikolojik durumlarına değinen pedagog Ersoy, “Çocukları çocuklara örnek göstermeyin, onu yetiştireni kendinize örnek alın. Çocukları çok özgür bırakırsak özgüvenleri yüksek olur sanıyoruz ama gerçek öyle değil. Aksi durumda kurallar bütün hakları çocukların elinden almak da değil. Siz rehbersiniz, lidersiniz ve kararlarınız net olmalı. Bir müzeyi rehber eşliğinde gezmek gibi düşünün. Doğruyu ve yanlışı siz veriyorsunuz. Çocuklar sınırlar sayesinde burada yetkilinin kim olduğunu, ne kadar ileri gidebileceğini, ne olacağını öğreniyor. Sınırları çizerken nelere dikkat etmeniz gerekiyor. Öncelikle çocuğa verilen mesajların net olması gerekiyor. Anne ve babanın birlikte karar vermesi gerekiyor. Sınırların içinde onaylanmış davranışların kalacağını unutmamanız gerekiyor. Fiziksel ceza ve sözel şiddet kullanmayacağız. Ayrıca çocuklara kaliteli zaman ayırmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.