Yer altı edebiyatının güçlü kalemleri arasında gösterilen yazar Bülent Akyürek Başakşehir Söyleşilerinde okurlarıyla buluştu.

Edebiyatın güçlü kalemleri arasında gösterilen yazar Bülent Akyürek, Başakşehir Belediyesi’nin düzenlediği söyleşide okurlarıyla buluştu. Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde gerçekleşen söyleşiye Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir ve Başakşehililer katıldı. Bülent Akyürek söyleşide sıra dışı yaklaşımıyla modern zamanları eleştirirdi, son kitabı ‘Felsefeden acil çıkış’ kitabını anlattı.

Başakşehir’de dostları olduğunu ve ilk kurulduğu günden bu yana Başakşehir’e hayranlık duyduğunu belirten yazar Akyürek, ‘Felsefe’den Acil Çıkış’ kitabını anlattı. Akyürek, “İçinizdeki öküze oha deyin, kitabı modern, bencil yüzyıla karşı bir cevap olarak görevini yerine getirdi. Macera bitmiyor, modern zamanlara kafa yoran bir yazar olarak konu bitmiyor. Güzel konuşma, ikna etme sanatı kitapları sıkça çıkmaya başladığı dönemde de Güzel susma sanatı kitabını çıkarttık. Güzel konuşmak şivesiz konuşmak değildirin altını çizdik. Güzel konuşmaktan kastımız hakikati konuşmaktır, hakikati konuşamıyorsak bile en azından doğruyu konuşmak gerekiyor” dedi.

“HASTALIĞIMIN NIMETLERINDEN FAYDALANDIM”

Sosyal medyayı da eleştiren yazar, “Yazar olmaya büyük bir merak var. Herkesin her akşam sosyal medyadan yazdığı bir sloganı oluyor. Hayatımı temize çekme anlamında hastalığımın nimetlerinden faydalandım. Bu dönemde ‘Felsefeden acil çıkış’ kitabını yazdım. Kitap sayfaları boş 128 sayfadan oluşuyor. Çok ilgi gördü, 6. Baskısında durdurdum. Bizim gibi ülkelerde felsefe artık bir sistem haline gelmiştir. Felsefe bir Truva atıdır. Bunun tehlikeli bir alan olduğunu anlatmak istedim. Gazali’den sonra aklı selim birileri çıkmadı. Bende bu alanda bir şey diyemedim, o yüzden boş sayfaları olan bir kitap yazdım. Hikmetten mahrum bırakılmış felsefeden geriye ne kaldığını anlatmak için yazılmış bir kitaptır bu” şeklinde konuştu.

“BATI FELSEFESI BIZE ŞÜPHECILIĞI, HUZURSUZLUĞU ÖĞRETTİ”

Sayfalar dolusu metni olup üstünde konuşulmayan kitaplar vardır, diyen Akyürek, “Hiçbir şey yazmayan ama üstünde saatlerce konuşabileceğimiz bir kitapla karşı karşıyayız. Bu kitap felsefe öğrencilerinin ilgisini çok ilgisini çekti. Antik Yunan Felsefesi’nin taş üstünde oturmuş erkeklerin birbiriyle yaptığı dedikodu olduğunu kitabın arkasına yazdım. Batı felsefesinin çıkış noktası da budur. Batı felsefesinin bize öğrettiği tamamı ile bir huzursuzluk, mutsuzluk ve şüpheciliktir. 5 vakit namazını kılan bir çocuk ikinci derste, felsefe dersinde şüphecilikle karşılaşıyor. Bunların ayrıştırılması, üzerinde kafa yorulması gerektiğine dikkat çekmek istedim. Kafası çalışan yazan çizenlerin, sanatçıların sabah uyanınca vatan kurtarmak gibi bir derdi oldu. Bu da bizim çilemizdir. Doğduğumuz günden beri vatan kurtarmak için uyanıyoruz”dedi.

Söyleşi sonunda, Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, Akyürek’e katılımından dolayı teşekkür ederek, gecenin anısına çiçek takdim etti. Yazar Akyürek, söyleşi sonunda kitaplarını da imzaladı.