İzmir’in Karşıyaka ilçesinde başlatılan proje kapsamında, gelişim çağındaki öğrencilerin sağlıklı beslenebilmeleri için mandalina suyu dağıtılacak.

Karşıyaka Belediyesi, okul çağındaki çocuklar için örnek bir proje başlattı. Belediye, gelişim çağındaki öğrencilerin sağlıklı beslenebilmeleri amacıyla yaklaşık 6 bin miniğe mandalina suyu dağıtacak. Ulamış Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nden satın alınan taze ve günlük mandalina suları, haftada iki gün verilecek.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, proje sayesinde çocukların sağlıklı ürünler tüketmesini istediklerini belirterek, "Hedefimiz, çocuklarımızın sağlıklı ürünler tüketmesini sağlamak ve gelişimlerine katkıda bulunmak. Bu proje sayesinde üretici kooperatiflerine de destek vermiş olacağız. Uygulama, bu açıdan çok önemli. Gördük ki çocuklarımız da çok mutlu. Mandalina suyunu da çok seviyorlar. Umarım projemiz örnek alınır ve Büyükşehir Belediyemizin süt projesi gibi yaygınlaşır. Örnek olmaya ve toplumun sağlığını düşünmeye devam edeceğiz” dedi.