Buca Belediyesi’nin düzenlediği Cumhuriyet Haftası etkinliği kapsamında 91 efe, belediye önünde zeybek oynadı. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Cumhuriyet aşkı her geçen yıl daha da artıyor” dedi.

Yarın saat 17:00’de gazeteci Uğur Dündar ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel’in katılacağı panelle son bulacak Cumhuriyet Haftası etkinlikleri bugün belediye binası önünde devam etti. Düzenlenen Cumhuriyet Şenliği’nde Folklor Müzik ve Gençlik Kulübü (FOMGED) bünyesindeki 91 efe, geleneksel kıyafetleriyle Harmandalı zeybeği oynadı. Etkinliği izleyen vatandaşların coşkuyla alkışladığı efeler, muhteşem bir gösteri sundu.

“SAHİPLENMEK ZORUNDAYIZ”

Etkinlikte ayrıca sivil toplum kuruluşları da belediye önünde stant açtı. Sivil toplum kuruluşu temsilcilerine sertifikalarını dağıtan Başkan Levent Piriştina, “Cumhuriyet aşkı her geçen yıl daha da artıyor. Cumhuriyetin nimetleri çağdaşlık, hukuk ve demokrasi olmadığı zaman neler olduğunu görüyoruz. Ona daha sıkı sarılmak ve sahiplenmek zorundayız. Bu özlemle kent konseyimiz ile bir haftalık etkinlik yaptık. Bir haftadır ülkemizde şehitler verdik, iş cinayetleri yaşıyoruz. Ama kimsenin ekmeğine yağ sürmeyip cumhuriyete yakışır etkinliklerimizi gerçekleştiriyoruz. Elimizden geldiğince bu değerleri sizlerle paylaşmayı sürdüreceğiz. Cumhuriyet Şenliği’ne katılan Bucalılara sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Buca Kent Konseyi Başkanı Mürüvvet Suatoğlu Balcılar da, “Cumhuriyet, Atatürk’ün bizlere gösterdiği yaşam biçimidir. Eşitlik, özgürlük, demokrasi demektir. Bizim için vazgeçilmezdir. Ona sonsuza dek sahip çıkacağız” dedi.