İzmir’de, 1. Karşıyaka Tiyatro Festivalinin 25 Mart tarihinde başlayacağı duyurulurken, bu yıl ilki gerçekleştirilecek ve geleneksel hale getirilecek festivalde 14 günde 13 oyun sahnelenecek. Müjdat Gezen, Ayşen Gruda, Haldun Dorman gibi toplamda da 95 ünlü oyuncu, 14 günde 14 bin seyirciyle buluşacak.

1. Karşıyaka Tiyatro Festivali için geri sayım başladı. Karşıyaka Belediyesi Bostanlı Suat Taşer Tiyatro Sahnesinde gerçekleştirilecek festivalin 25 Mart 2016’da start alacağı öğrenilirken, festival Sumru Yavrucuk’un oynayacağı ’Shirly’ isimli oyunla başlayacak. Festivalin ikinci günü ise farklı anlatım ve sunumlarıyla Sunay Akın ’Görçek’ ile sahne alacak. 27 Mart Pazartesi günü ise Müjdat Gezen tarafından sahneye konulan, en çok takip edilen köşe yazarlarından Yılmaz Özdil’in yazılarından hazırlanan ’Köşe Yazıları’ isimli oyun sahnelenecek. Festival kapsamında yine Ayşen Gruda, Haldun Dormen, Şebnem Özinal, Trump tiplemesiyle büyük ilgi gören Erhan Yazıcıoğlu, Volkan Severcan, Nurseli İdiz ve Melda Gür gibi oyuncular seyirciyle buluşacak.

95 ünlü oyuncu var

Bu yıl ilki gerçekleştirilecek ve geleneksel hale getirilecek festivalde, toplam 13 oyun sahneye konulacak. 14 günde ise toplamda 14 bin bin seyirciye ulaşılması beklenirken, oyunlarda toplamda 95 ünlü oyuncu seyircinin karşısına geçecek. Festival biletlerinin, biletix ve Suat Taşer Tiyatro gişesinden alınabileceği veya 0232 362 6161, 0532 134 04 34 no’lu telefon numaraları ile irtibata geçilebileceği bildirildi.