Anasınıfı öğrencileri, çevre bilincini tiyatro oyunuyla öğrendi. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerinin rol aldığı “Ada Orkestrası” adlı müzikli çocuk oyununda, İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Anaokullarının farklı şubelerinde eğitim gören 300 çocuk hem tiyatro ile tanıştı hem de çevreyi koruma, yardımlaşma konularında bilgi sahibi oldu.

İEÜ Sağlık Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı Öğretim Görevlisi Ezgi Oral’ın yazdığı oyunda, gemisi bozulan kaptana deniz canlılarının yardım etmesi konu alındı. Deniz kirliliğinin de işlendiği müzikli oyunda çocuklarla eğlenceli zamanlar yaşandı. Çocuklar, oyunun ardından balık, yengeç, ahtapot, denizci kostümü giyen öğrencilerle bir araya geldi ve fotoğraf çekildi.

İEÜ Sağlık Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı Öğretim Görevlisi Ezgi Oral, müzikli çocuk tiyatro oyununda mezun olmaya hazırlanan 19 program öğrencisinin rol aldığını, dekor ve kostümlerin yine öğrenciler tarafından hazırlandığını söyledi. Oral, “0-6 yaş insan yaşamının en kritik dönemidir. Bu yaşlarda çocuğun sosyal, duygusal, dil, fiziksel ve bilişsel alanlarda gelişiminin desteklenmesi onların gelecekteki yaşamını etkiliyor. Beynin en hızlı geliştiği dönemde yeterli uyarıcı alamayan çocuklar, kendi potansiyellerini hiçbir zaman eksiksiz bir şekilde gerçekleştiremeyebilir. Anasınıfı öğrencilerimiz oyunlar oynayarak öğreniyor. En iyi öğrenme yöntemi oyundur. Ada Orkestrası adlı oyunumuzda çevreyi koruma, farklılıklara saygı duyma ve yardımlaşma konularını işledik” dedi.