İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karataş’tan Üçkuyular’a kadar uzanan kıyı şeridinde yapılacak beş adet ahşap iskele için ihaleye çıkıyor.

İzmirlilerin denizle ilişkisini güçlendirmek ve Körfez’i kıyılarıyla birlikte ele alıp bir bütün olarak tasarlamayı hedefleyen İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi kapsamında, Karataş’tan Üçkuyular’a kadar uzanan kıyı şeridinde yapılacak beş adet ahşap iskele için 13 Kasım’da ihale gerçekleştirilecek.

DEZAVANTAJ ORTADAN KALKACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Mavişehir’den İnciraltı’na uzanan 40 kilometrelik kıyı şeridinin yeniden tasarlanması hedefiyle başlattığı proje çerçevesinde Pasaport, Konak Pier-Karataş ve Üçkuyular-Göztepe İskele arasındaki kıyılar düzenlendi. Bu kapsamda Güzelyalı sahilini iskelelerle donatmak isteyen Büyükşehir Belediyesi, 5 metre genişliğinde ve 20 metre uzunluğundaki iskelelerden birini Göztepe sahilinde kuracak. Eskiden deniz banyolarının ve iskelelerin olduğu Karataş-Karantina bölgesinde ve Susuzdede önlerinde ikişer adet olmak üzere toplam beş iskelenin yapımı gerçekleştirilecek. Söz konusu çalışmalarla, sahil şeridinin kentin diğer kıyılarına nispeten dar olan Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nın bu dezavantajını ortadan kaldırmayı hedeflediklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Ahşap iskeleler, İzmirlilerin denizle buluşmasında önemli rol üstlenecek. Kıyıya gelenler denizle iç içe olacak” dedi.