AK Parti İzmir’de İlçe Kongreleri Narlıdere, Balçova ve Konak ile devam etti. Konak Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongreye Türkiye Büyük Millet Meclisi İçişler Komisyonu Başkanı AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy’da katıldı.

Beşinci Olağan Kongre sürecinin devam ettiği AK Parti’de bu hafta sonu 5 ilçenin kongreleri gerçekleştirildi. Cumartesi günü Çeşme ve Karaburun İlçe Kongrelerinin ardından Pazar günü Narlıdere, Balçova ve Konak’ta ilçe kongreleri düzenlendi. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir 1. Bölge Koordinatörü Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, İzmir Milletvekilleri, AK Parti İzmir İl Yöneticileri ve partililerin katıldığı kongrelerin ardından Narlıdere İlçe Başkanlığı’na Aslan Bilgi devam ederken, yapılan seçim sonrası AK Parti Balçova İlçe Başkanı Avukat Evrim Özen oldu. Temel Yıldırım ise Konak AK Parti İlçe Başkanlığı görevini eski başkan Yaşar Ötnü’den alan isim oldu.

DELİCAN: “HEDEFLERİMİZ BÜYÜK”

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican yaptığı konuşmada Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduktan 13 yıl sonra, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümüyle büyük bir duraklama sürecine girdiğini belirterek, “Allah bizlere davamız için öyle bir lider gönderdi ki, etrafında toplanılıp başarıya gidiliyor. Aramızdan öyle lider çıktı ki, yüzyıl boyunca yapılamayanı 12 yıllık iktidara sığdırmayı başardı. Bizim hedefimiz 2023, 2053 bu da yetmez 2071. Bu erdemli hareketin insanları liderine sahip çıktı. Binlerce yıllık tarihimizde ilk kez seçimle devletimizin başkanını seçtik. Recep Tayyip Erdoğan bu kadronun başında oldukça hepimizin daha çok çok işleri var” dedi.

“DOĞUDAKİ KARDEŞLİK, YÜREKLERİ ISITIYOR”

Konuşmasında Çözüm Sürecine dikkat çeken Delican şöyle devam etti, “Biz inancımızla yürürken, bize ihanet edenleri asla affetmeyeceğiz. Tarih boyunca birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza durduk. 34 yıl bu ülkede kan aktı. 34 yıl bu soruna bir çare bulunamadı. Şöyle yaptık, böyle yaptık söylemleriyle ülkenin kaynakları gitti. Liderimiz bu soruna el attı, Allah’a şükür 2 yıldır kan akmıyor. Bu dava hepimizin davası, hepimizin kardeşliği. İnşallah önümüzdeki süreçte bu çözüm süreci çok daha hızlı ve verimli olarak ülkemizde daha yararlı bir şekilde gelişecek. Bu bizim milli projemiz. Tamamıyla davaya inanmış insanların ortaya çıkardığı bir projedir. Hepinizden davaya inanan kardeşlerinizden çözüm sürecini anlatmalarını istiyorum. Doğuya gitmeyenler bunu yanlış değerlendiriyor olabilir. Doğuyu çok iyi tanımayanlar olabilir. Doğudaki insanların kardeşliği, misafirperverliği yürekleri ısıtıyor. Mazeret ve bahane üretmek dışında başka bir şey yapmayan belediye anlayışı var. Bizler vatandaşa hizmet için varız. Bizler Türkiye’nin her köşesinde yaşayan vatandaşımızın daha iyi hizmet almasını istiyoruz.”

“İZMİR HAKETTİĞİ HİZMETE KAVUŞACAK”

AK Parti kadrolarının İzmir’e hak ettiği hizmete kavuşturacağını vurgulayan Delican, “İzmir’de teşkilat mensupları olarak her eve gidip, kapıları çalacağız. Her eve gidip AK Partili olmanın erdemlerini anlatacağız. Ellerini sıkacağız. Biz onlara sadece AK Parti’nin güzel ahlakını ve kardeşliğini anlatalım. AK Parti’nin bu güzel ülkede neler yaptığını anlatalım o bize yetecektir. Bizim herkese ulaşmamız için bizim İzmirliyle kaynaşabilmemiz için çalışmaya ihtiyacımız var” dedi.

YÜKSEL: “İZMİR’İN ÖRNEK ŞEHİR OLMASI LAZIM”

AK Parti İzmir 1. Bölge Koordinatörü ve Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel ise İzmir’in AK Parti Belediyeceliği’ne 2019 yılında kavuşacağını vurgulayarak şunları kaydetti: “Sayın liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’dan önce millet devlet için var deniyordu. Tayyip Erdoğan bunu kabullenmeyerek devletin millet için var olduğunu savundu. Bizim çalışkan kadrolarımız ve en önemlisi sizler teşkilatlarımızsınız. Önemli olan sizlerin varlığı, çalışkanlığı ve üretkenliği. İşte bu kongrelerde yeni kan değişikliği yeniden kavrama yeniden yola çıkmadır, düğündür bayramdır. Bugün Denizli’den geçen her arkadaş Denizli’yi örnek bir il olarak göstermeye başladı. Denizli’nin 1 milyon, İzmir’in 4 milyon nüfusu var. İzmir’in örnek olmaya devam etmesi lazım. İzmir’in tamamında inanıyorum ki AK Parti belediyeciliği örnek bir belediyecilik olacak. Mücadele ederken aşılamayacak engel olmadığını düşünüyorum. İzmir’in evveliyatı zaten demokrat İzmir. Kendisine destek verenlere İzmir her zaman destek vermiş, omuz çıkmıştır. İnanıyorum önümüzdeki seçimlerde İzmir tarih yazacaktır.”

DENİZLİ: “AK PARTİ’NİN ARKASINDA MİLLETİN GÜCÜ VAR”

İzmir Milletvekili İlknur Denizli 2002 yılında AK Parti’nin çıktığı yolu önce insan idealiyle başladıklarını belirterek, “Bugün çok daha büyük hedeflerle yolumuza devam ediyoruz. 2023, 2053 hatta 2071 diyoruz ve ilerliyoruz. Bugün burada olanların torunları olduğunda diyecek ki biz de bu işe katkı koyduk ve büyük Türkiye hayalini kurduk diyecekler. Büyük bir aileyiz biz. Kendi ailemizi bıraktık. Mahallemiz, beldemiz, ilçemiz AK Parti adı altında saflarımızı sıklaştırarak yürümeye başladık ve devam edeceğiz. Bu süreçte çok ciddi sıkıntılar yaşadık. Her fırsatta bize, ‘AK Parti dağılacak, başına şunlar gelecek, bunlar gelecek’ dendi. Ama AK Parti’nin arkasında öyle bir güç, öyle bir teşkilat ve millet vardı ki, her seferinde yürüyün arkanızda biz varız dedi. En son cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde ‘bu parti Recep Tayyip Erdoğan ’sız olmaz dağılır’ dediler ama biz 15 gün içinde hem cumhurbaşkanımızı hem başbakanımızı seçti” dedi.