AK Parti’de İzmir kongreleri öncesi ilçe başkanlıklarına yeni atamalar gerçekleştirildi. İl Başkanlığı’nın da görüşünü alan Genel Merkez, Karşıyaka İlçe Başkanlığı’na Abdullah Mertoğlu’nu, Kiraz İlçe Başkanılğı’na ise Mehmet Emin Avşar’ı getirdi.

Yeni yılda Haziran ayında yapılacak genel seçimler öncesi teşkilatlarını gözden geçiren AK Parti İzmir’de kongre sürecimi de belirlemişti. İl kongresinin 31 Ocak’ta yapılması kararlaştırılırken, ilçe kongreleri için de kollar sıvandı. Bu çerçevede, İl Başkanlığı ilçe kongrelerini planlarken, üç aday yerine tek adayla gidilmesi genel merkez kararı olarak uygulamaya konuldu. Öte yamdan, genel merkez İl Başkanlığı’nın da görüşünü alarak iki ilçede atama yaptı. Karşıyaka’da milletvekilliğini düşünen Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin yerine Belediye Meclis Üyesi olan, Sürekli yönetiminde Siyasi Hukuk İşlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı görevini yürütmekte olan Abdullah Mertoğlu’nu atadı. Mertoğlu partinin Bayraklı kurucu teşkilat başkanlığı görevini de yapmıştı.

Öte yandan, Genel Merkez Kiraz İlçe Başkanlığı’na da Mehmet Emin Avşar’ı atadı. Mertoğlu ve Avşar, ilçe kongrelerine tek başkan adayı olarak girecek. Bu arada Çiğli İlçe Başkanlığı görevini sürdüren, ancak yeni dönemde aday olmamayı düşünen Avukat Özgür Kaner de yaptığı görüşmeler neticesinde yeniden aday olmayı kabul etti.