AK Parti’de İzmir’de ilçe kongreleri Kınık, Dikili ve Bergama ile devam etti. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican kongrelerde yaptığı konuşmalarında birlik beraberlik mesajları verdi.

AK Parti İstanbul Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışişler Komisyonu Başkanı Ahmet Berat Congar, İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ, Nesrin Ulema, İlknur Denizli, Aydın Şengül, AK Parti Eskişehir Milletvekili ve İzmir 2. Bölge Koordinatör Milletvekili Salih Koca, İl Yönetim Kurulu Üyelerinin katıldığı kongreler coşku içerisinde gerçekleşti. Kongrelerde birlik beraberlik mesajı veren AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ’Yeni Türkiye’ vurgusu yaptı. AK Parti’nin 2023 hedefinin gerçekleşmesinde ki ilk ve en önemli hedefin 2015 yılında yapılacak genel seçimler olduğunu belirten Delican, "Kongrelere katılan tüm partililerimize teşekkür ederim. Sizler Türkiye’ye sahip çıkıyorsunuz. 12 yıl boyunca AK Parti Hükümeti olarak çok büyük hizmetler yaptık. Bunları tek tek anlatırsak yoruluruz. Biz bundan sonra artık Yeni Türkiye’yi söylüyoruz. 500 milyar dolar ihracatla Dünya’nın en iyi 10 ekonomisi arasına girmeyi hedefliyoruz. Yeni Türkiye ile artık bu yola girdik. Sayın liderimiz Recep Tayyip Erdoğan bizim ufkumuzu açtı. Bizlerin içerisindeki potansiyeli gün yüzüne çıkarttı. Önüne set koymaya çalışıyorlar ama biz hepsini yıktık. Biz çıktığımız yolda her zaman dik durduk. Bu uğurda en önemlisi AK Parti teşkilatların yapılanması. Bugün yapılan 3 ilçe kongresinde kardeşimizle yola devam ediyoruz. Onlar ev ev çalışacaklar. İnşallah 2019’da İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm ilçe belediyelerimizde AK Parti bayrağını dalgalandıracağız" ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ BİR MEDENİYET VE KALKINMA MÜCADELESİDİR"

Bergama’da düzenlenen ilçe kongresine katılan AK Parti İstanbul Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Dış İşler Komisyonu Başkanı Ahmet Berat Congar, AK Parti ailesi olarak Türkiye’nin her köşesinde kardeşlik duygusuyla kongrelerini gerçekleştirdiklerini belirterek, "Biz AK Parti ailesi olarak Türkiye’nin her köşesinde birlik beraberlik içerisinde ortak aklımızı çalıştırıp, kardeşliğimizi ön planda tutarak birlik sergileyeceğiz. Bizim bu kongrelerimiz diğer siyasi partilerin ki gibi rekabetin, anlaşmazlıkların değil kardeşliğin beraberliğin göstergesi oluyor. Bugüne kadar teşkilatlarda emek harcamış herkese teşekkür ediyorum başta AK Parti’nin kurucusu, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AK Parti’yi kuran kadrolar, AK Parti’nin bir medeniyet, kalkınma mücadelesini söyleyerek kararlılıkla yola çıkmışlardı. AK Parti binlerce yıllık tarihimizin mirasını, şuurunu alarak yola çıkmış ve yoluna devam eden bir parti. Bu bilincin tüm teşkilatlarımızda görüldüğünü bilmek bizleri umutlandırıyor. Bu teşkilatlarda hizmet etmiş kardeşlerimin arasına küslüğün kırgınlığın girmemesi gerektiğini ben tekrar vurguluyorum. Partimiz motivasyonunu inancını daha yüksek hedefler koyarak yoluna devam ediyor. Sorumluluklarımız sürekli artıyor. Yılmadan kararlılıkla 12 senede Türkiye’nin çehresini değiştirerek Dünya’da saygın bir konuma getirdik. Sağlık, eğitim, teknoloji, bilim aklınıza gelecek her sahada birçok iş yaptık. Dış ticaret hacmimiz gittikçe artıyor. 3 rakamlı enflasyonlar içerisinden bugün yüzde 5’leri, 7’leri konuşuyoruz. Bugün geldiğimiz noktada faizler yüzde 7 seviyelerinde. Bizim hedeflerimiz çok büyük bizim şuurumuz yolumuza kardeşçe devam etmek" dedi.

"MAZLUMLAR İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ"

Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin dünyanın neresinde bir ateş yansa o ateşi söndürmek için çabaladığına dikkat çeken Congar, "Biz mazlumların yanında olmak için mücadele ediyoruz. Dünya’nın dört bir köşesinde yardım gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarımızla Dünya’nın 4 bir köşesinde yardım götürüyoruz. Baskıcı İsrail’in zulmünü yüzüne haykıran bir Türkiye var artık. Dünya’nın demokrasiyi savunan ülkeleri darbelerin arkasında kalırken Türkiye insanlık onuru üstlenen bir misyon üstlendi. Türkiye olarak, dünya da nerede mazlum varsa hepsinin yanında oluyoruz. Gezi Provokasyonuyla toplumumuzun bir kısmını sokağa dökerek hükumetimizi yıpratmaya çalıştılar. Ancak sağlam duruşumuzla destek bulamadılar. 17 ve 25 Aralık komplolarını da aynı duruşumuzla yıktık. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde irili ufaklı birçok parti bir araya gelerek çatı formülü oluşturdular. Milletimiz onlara da taviz vermedi. 10 Ağustos’ta milletimiz Recep Tayyip Erdoğan’ı cumhurun başına geçirdi. Aynı şekilde düzenlenen kongremizde de Ahmet Davutoğlu Milletimizin gönlünde yer bulmuş bir şahsiyet olarak AK Parti’nin Genel Başkanlığı’na getirildi. Vesayetçi zihniyet AK Parti döneminde tasviye edildi. AK Parti Hükumeti ile Türkiye’de siyaset millete mal olmuştur" diye konuştu.

"HALK BİZDEN 3 ŞEY İSTEDİ"

AK Parti İzmir Milletvekilleri adına konuşan İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, AK Partinin 12 yıldır siyaset anlayışında büyük mesafeler kat ettiğini belirterek, "Hakkari’den Edirne’ye, Antep’e Rize’ye kadar Türkiye’nin her bir ilçesinde kongre yapabilen tek parti AK Parti, biz böylesine güzel umutlarla yola çıkmış bir partinin neferleriyiz. AK Parti’nin 5. Kongre Sürecinde, ’Yeni Türkiye, Yeni Güç Hedef 2023’ diyoruz. Eski Türkiye’de darbeler vesayetçi anlayışlar vardı. 12 yıllık iktidarında AK Parti milletin menfaatleri için mücadele etti. Şimdi bu millet 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tüm siyasi partiler ve bizlere mesaj verdi. AK Parti Türkiye’nin geleceğidir ancak sizden 3 şey istiyoruz. Çözüm sürecini devam ettirin, devlet içinde devlet olmaya çalışan vesayetçi paralel yapıyla sonuna kadar mücadele edin dediler. Bir mesaj daha verdiler, yıllardır bu ülkeye yakışmayan, darbe zihniyetiyle örtüşen anayasadan bizleri kurtarın dediler. İnşallah 2015 Genel Seçimlerinde bu değişikliği yapmak için yeterli Milletvekilini TBMM’ye göndermek hepimizin boynun borcudur. Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın" diye konuştu.

"İZMİR BU İNANÇLA BAŞARIR"

İzmir 2. Bölge Koordinatörü, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca ise AK Parti’ye gönül vermiş değerli dostlar diyerek başladığı konuşmasında, "Bugün İzmir’de Kınık, Dikili ve Bergama’nın ardından 3’üncü kongremizi gerçekleştiriyoruz. Her kongremizde dava anlayışı, birlik beraberlik vardı. Diğer partilerde yaşananlar bizim kongrelerimizde yaşanmadı. Sandalyeler havada uçuşmadı. Genel Seçimlerden önce 15 Şubat’a kadar Türkiye genelinde tüm kongrelerimizi tamamlayacağız. Bu kongrelerimiz bizlerin düğün günleri. Bu birlik ve beraberlik içerisinde 2015 seçimlerine gitmek çok önemli. Artık önemli bir hedefimiz var. Türkiye tarihinde ilk kez Cumhurbaşkanımız halk tarafından seçildi. Millet AK Parti’ye güvendi. Artık Türkiye’nin önünde tek engel kaldı, askeri mantıkla yapılan, bugün içerisinde bulunduğumuz Türkiye’yi temsil edemeyen 1982 Anayasası. Bu sivil Anayasayı yapmak hepimizin boynunu borcu. Bunun içinde TBMM’de 330 Milletvekili ile temsil edilmeliyiz. Ben bu inançla bunu başaracağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Kongrelerin ardından AK Parti Bergama İlçe Başkanı Mustafa Durmaz, Dikili İlçe Başkanı Zafer Akyol, Kınık ilçe başkanı ise Sami Mollaahmet oldu.