AK Parti İzmir İl Başkanlığı, İzmir’deki inanç önderlerini 16 Kasım Dünya Hoşgörü Günü’nde bir araya getirdi.

AK Parti İzmir İl Başkanlığı, 16 Kasım Dünya Hoşgörü Günü nedeniyle İzmir’deki inanç önderlerini bir araya getirdi. AK Parti İzmir İl Sosyal İşler Başkanlığı tarafından İzmir Basmane’de bulunan Yenice Lokantası’nda düzenlenen sabah kahvaltısına AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema ve AK Parti İzmir İl Yöneticilerinin yanı sıra, İzmir’deki müftüler, pastörler, papazlar, rahipler, hahamlar ve Alevi dedeleri katıldı.

“ÇOK ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK”

AK Parti’nin her zaman birlik, beraberlik ve hoşgörüyü ön planda tuttuğuna dikkat çeken AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, “Dünya Hoşgörü Günü tüm dünyada yaşayan insanların, insan oldukları için birbirine yaklaşmaları ve bu doğrultuda hayatına şekil vermesindeki noktayı unutmamalı. Böylesi güzel bir günde, inanç toplulukları ile bir araya gelmek beni özellikle AK Partili olarak çok mutlu etti. Farklılıkların zenginliğimiz olduğu anlayışındaki AK Parti’nin farklı inanç gruplarına ait kesimlerle birlikte olduğunu bir kez daha göstermiş olduk. Biz bunu sadece bir birliktelik olarak görmüyoruz. 12 yıl boyunca bu noktada çok önemli adımlar attık. Bundan sonrada bu diyalogların, bireysel hak ve özgürlüklerin insanın önce insan olması için atılması gereken adımların AK Parti tarafından bundan sonra da atılacağından emin olmalarını isterim” diye konuştu.

“KARDEŞLİK SOFRAMIZDA BİR ARAYA GELDİK”

AK Parti İzmir İl Sosyal İşler Başkanı Ali İhsan Şahin de AK Parti’nin hoşgörüye verdiği öneme dikkat çekerek, “16 Kasım Dünya Hoşgörü Günü’nde AK Parti İzmir İl Başkanlığı olarak bir mozaik oluşturduk. İzmir’de yaşayan tüm azınlıkların temsilcileri ile bir araya geldik. Burada pastör de var, papaz da, müftü de, Alevi dedesi de. Hep birlikteyiz. Kardeşlik soframızda bir araya geldik. AK Parti İzmir İl Başkanlığı, Sosyal İşler Başkanlığı olarak bu hoşgörü gününde, günün anlamına ve önemine yakışan bir buluşma düzenledik. Kardeşlik, dostluk içerisinde güzel bir etkinlik düzenlemenin mutluluğu içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.