AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Büyükşehir Belediyesi’nin 65 yaş ve üzeri vatandaşlar için elektronik kart zorunluluğu getirmesinin yanlış olduğunu, vatandaşın bu yöntemle mağdur olduğunu ifade etti.

Hükümetin yaptığı düzenlemeyle birlikte 65 yaş üzeri tüm vatandaşların bugüne kadar nüfus cüzdanlarını göstererek toplu ulaşım araçlarından faydalandığını belirten Bilal Doğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin getirdiği elektronik kart zorunluluğuna tepki gösterdi. Doğan, belirlenen 4 noktada başlayan ‘Elektronik Kart Başvurusu’ uygulamasının vatandaşların uzun kuyruklarda beklemesine yol açtığını söyledi.

"EMEKLİLER SAATLERCE KUYRUKTA BEKLETİLİYOR"

Soğuk havada emeklilere eziyet çektirildiğini ifade eden AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan şunları söyledi: “Hükümetimizin yapmış olduğu düzenleme ile 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız toplu ulaşımı ücretsiz olarak kullanmaya hak kazandı. Vatandaşlar bugüne kadar nüfus cüzdanlarını görevlilere ibraz ederek ulaşım hizmetinden faydalanıyorlardı. Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi bu uygulamanın elektronik kartlarla yapılması gerektiği yönünde karara vardı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde de aynı uygulama var. Ancak orada vatandaşa eziyet yok. Vatandaşların başvurusu elektronik ortamda alınıyor ve kartları adreslerine postalanıyor. İzmir’de ise vatandaşlarımız bu soğuk günlerde kuyruklarda bekletilerek kendilerine eziyet ediliyor. Vatandaşlar zaten 65 yaşını geçmiş, çoğu sağlık problemleriyle uğraşıyor. Bir de elektronik kart almak için saatlerce kuyruklarında bekletiliyorlar. Çoğu vatandaş rahatsızlıklarının olduğunu belirterek çalışmaların çok yavaş ilerlediğinden şikayetçi oluyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin acilen bu yanlış uygulamadan geri dönmesini, İstanbul Büyükşehir Belediyesi gibi başvuruları elektronik ortam üzerinden almasını, onu yapamıyorsa da metropol ilçelerin her birine 4’er tane başvuru noktası kurmasını ve vatandaşı daha fazla mağdur etmemesini bekliyoruz.”