TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile birlikte Arnavutluk’a resmi bir ziyarette bulunan Türk Parlamenterler heyeti, dost ve kardeş ülke Arnavutluk’ta çeşitli temaslarda bulundu. Heyetin içinde bulunan Türkiye-Arnavutluk Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, ’’Diyanet İşleri Başkanlığımız ve TİKA’nın destekleri ile bir zamanların Ateist ve Komünist ülkesi Arnavutluk’un başkenti Tiran’a 6 bin kişilik cami yapmak, inancın ve Arnavutlarla kardeşliğimizin bir zaferidir. Burada kılınacak namazlarda dualar Arnavutça, gönüller Türkiye olacak’’ dedi.

Rifat Sait, Tiran’da yapılacak caminin Namazgâh denilen bölgede inşa edileceğini, inşaatı ile ilgili en büyük sorun olan kamulaştırma ve arazi sorununun çözüldüğünü söyledi. Sait, ’’Biliyorsunuz bizleri derinden üzen Soma faciası nedeniyle Tayyip beyin Arnavutluk ziyareti iptal edilmişti. Arnavut yetkililer caminin temel atma töreni için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ülkelerine bekliyorlar’’ şeklinde konuştu. Arnavutluk’taki Müslümanların 20 yıldan fazla bir zamandır bu caminin inşası için sabrettiğini anlatan Sait, caminin bahçesinde “Birlikte yaşamak” isimli bir müze de yapılacağını söyledi.

Rifat Sait, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin 18 Aralıkta bir grup işadamı ile Arnavutluk’u ziyaret edeceğini hatırlatarak, ’’Arnavutluk, Türkiye’nin Stratejik ortağıdır, ikili ilişkilerimize önem veriyoruz’’ ifadesini kullanırken, yatırımlar açısından Arnavutluk’un çeşitli avantajlara sahip olduğunu, Arnavutluk’la iş yapmak isteyen işadamlarının 18 Aralıkta Ekonomi bakanı Zeybekçi ile bu ülkeye gitmelerini tavsiye etti.