AK Parti İzmir İl Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Aykut Yenice Tarihi Kemeraltı Esnafları Derneği’ni ziyaret etti. Kemeraltı esnafının sorunları dinleyen Yenice’ye dernek üyelerinden “Geziler yaparak bizlere Türkiye’deki AK Parti Belediyeciliği’ni yerinde gösterin” önerisi geldi.

AK Parti İzmir İl Halkla İlişkilerden sorumlu Başkan Yardımcısı Aykut Yenice, AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, AK Parti İzmir İl ve Konak İlçe Yöneticileri bir araya gelerek Tarihi Kemeraltı Esnafları Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Ümit Kaya ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı ziyarette Tarihi Kemeraltı Çarşısı’ndaki esnafın istekleri ve çarşının eski günlerine dönmesi için birlik olma mesajı çıkarken, derneğin yönetim kurulu üyelerinden AK Partili yöneticilere bir teklif geldi. Türkiye’de AK Parti’nin iktidarındaki yerel yönetimlerde kentin değişim ve gelişimiyle esnafında yüzünün güldüğünü belirten AK Partili yöneticilere dernek üyeleri, “AK Parti İzmir İl Teşkilatı olarak programlar düzenleyerek esnafı AK Parti’nin yerel yönetimlerde iktidarda olduğu illere götürün. Örneğin Gaziantep’in tarihi çarşısına, Bursa’nın çarşılarına geziler düzenleyerek incelemelerde bulunalım. Çalışmaları yerinde inceleme fırsatı bularsak biz de İzmir’de yerel yönetimlere sunacağımız raporlara esnaf için faydalı olacak projeleri ekleyerek küçük esnafımıza hem oraları anlatırız hem de destek oluruz” dediler. Yenice ise projeye oldukça olumlu baktığını dile getirerek en yakın zamanda gerçekleşmesi için çalışmalar yapacağını belirtti.

Tarihi Kemeraltı Esnafları Derneği Başkanı Ümit Kaya AK Parti İzmir İl Yönetimine Aykut Yenice gibi İzmir’i hatta Türkiye’yi bilen bir esnafın gelmesinin kendilerini çok sevindirdiğini ifade ederek, “İzmir için çok önemli noktalara parmak basıyorsunuz. Biz Kemeraltı Çarşısı’ndaki esnaflık yapıyoruz. Yeni çıkacak AVM Yasası ile ilgili çalışmalarımız var. Kemeraltı Çarşısı’nda bulunan 9 bin esnafımızın imzasını toplayacağız. Bundan sonra haftanın bir günü alışveriş merkezlerinin kapatılması için mücadele edeceğiz. 9 bin imzayı sizlere getireceğiz. Bize bu konuda önderlik ederseniz mutlu oluruz bunları ancak sizlerle beraber başarabiliriz. Bu konuyla ilgili yanımızda olmanızdan mutluluk duyacağız” dedi.

AK Parti İzmir İl Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Aykut Yenice Kemeraltı’nı bir insan olarak hayal edildiğinde İzmir’in kalbi olduğunu belirtti. Yenice, “Kemeraltı bir tarih, bir kurtuluş mücadelesi, 9 Eylül günü İzmir’e ilk bayrağın dikildiği yer. Kemeraltı bir sağlık. İzmir’de ilk hastane burada yapılmış. Kemeraltı kısacası bir kültür. İzmir buradan hayat bulmuş. Ancak yakın tarihte Kemeraltı’nın tarihi dokusunun bozulduğunu birçok olumsuzluğun barındığı bir yer haline geldiğine tanıklık ettik. Bugün Kemeraltı Çarşısı İzmirlinin kaçtığı bir yer haline gelmeye başladı. Bunda bizim olduğu kadar yerel yöneticilerin de suçu var. Kemeraltı tarihsel süreç içerisindeki yıpranmasına zamanında ciddi tedbirler alınmış olsaydı şuan zorlukları aşmak kolay olurdu. İzmir’in havasını suyunu bilmeyen yerel yöneticilerin Kemeraltı’nı yaşamayıp görmeyip alışveriş yapmadıkları, Kemeraltı ruhunu özümsemedikleri için bunlara zamanında göz yumuldu” diye konuştu.

Yenice esnafın yaşadığı sıkıntıları, esnafın bağlı olduğu meslek odalarının sormadığını vurgulayarak, “Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği’ne soruyorum iki tane büyük meslek odasının başkanı en son ne zaman Kemeraltı’na gelip esnafla bir araya gelmiştir? Kemeraltı’nın geleceği ile ilgili bir panele katılmıştır? Üniversiteleri kullanarak araştırmalar yapıp bu esnafın sorununu Ankara’ya, yetkili makamlara bildirmiştir. Burada 9 bin esnafın bir araya gelip imza toplayarak yetkili kurumlara gitmesi çözüm değil, yetkililerin binlerce insanın temsilcisi olarak esnaf bu duruma gelmeden çözüm getirmesi gereklidir. Esnaf olmayan insanların esnaf liderliği yaptığı bir kentte yaşadığımız için bugün Kemeraltı bugüne gelmiştir. Bizler yani Kemeraltı ruhu için kalbi çarpanlar, Kemeraltı’nı gerçek haline getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Birlik beraberlik dayanışma içerisinde bunu gerçekleştireceğiz. Bunun siyasi partisi yok. İzmirlilik ruhu ve Kemeraltı ruhunu geri getirmemiz lazım” dedi.