"Engelsiz Karşıyaka" yaratma hedefiyle örnek hizmetlere imza atan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, görme engellilere özel kartvizit hazırlattı. Kabartma yazı ve harflerin kullanıldığı kartvizit sayesinde görme engelli vatandaşlar Başkan Akpınar’a kolaylıkla ulaşabilecek.

Karşıyaka’da yaşayan engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak projeleri ile dikkat çeken Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, özel kartvizit hizmetiyle görme engellileri sevindirdi. Akpınar’ın kişisel iletişim bilgilerinin yer aldığı kartvizitlerde, görme engellilerin dokunarak okuyabildiği kabartma Braille alfabesi kullanıldı. Görme engelliler, bu kartları hem belediye binasından hem de Karşıyaka’daki engellilere yönelik sivil toplum kuruluşu merkezlerinden edinebilecek.

“ÖRNEK OLMALI”

Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, "Engelsiz bir Karşıyaka yaratmak için çalışıyoruz. Engelli vatandaşlarımızın kent içinde rahatça hareket edebilmesi için gerekli tüm fiziki koşulları sağlıyoruz. Bana, belediyemize ulaşmak, iletişim kurmak istediklerinde de engellerle karşılaşmasınlar diye görme engellilerimize özel kartvizit bastırdık. Belediye olarak ‘Küçük dokunuşlar, büyük mutluluklar getirir’ parolasıyla hizmet üretiyoruz. Bu hizmetimiz de sağlayacağı faydalar itibariyle büyük mutluluklar getirecektir. Braille alfabesiyle hazırlanan kartımı verdiğim 55 yaşındaki görme engelli bir vatandaşımızın ‘İlk kez böyle bir şeyle karşılaşıyorum’ demesi, beni hem mutlu etti hem de hüzünlendirdi. Bu uygulamanın yaygınlaşmamış olması düşündürücü bir durum. Bizim girişimimizin iyi bir örnek teşkil etmesini umuyorum" dedi.

BİZE ENGEL OLMAYIN

Başkan Akpınar’ın, Karşıyaka Çarşı’ya yaptığı ziyaret sırasında kartını verdiği bir görme engelli vatandaş da bu hizmetten büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, "Bu görme engelliler için çok önemli bir uygulama. Belediyemizin bizim için yaptığı hissedilebilir yürüyüş yolları da hayatımızı oldukça kolaylaştırıyor. Lütfen bu yolları kapatarak bize engel olmayın. Karşıyaka halkı zaten diğer yerlerden çok daha duyarlı. İnşallah daha iyileri de olacaktır" diye konuştu.

ANNE VE ÇOCUKLARA ENGELSİZ DANS

Öte yandan Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nda bir araya gelen Karşıyaka Kent Konseyi Engelli Meclisi üyeleri, izleyenlere duygu dolu saatler yaşattı. Engelin bedenlerde değil sadece düşüncede olduğunun mesajını veren anneler, çocuklarıyla şarkılar söyleyip dans etti. Gecenin sonunda engelli çocuklar ve vatandaşlar sahnede oynayarak final yaptı.