Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, kendisine yönelik yapılan eleştirilere yanıt verdi. 2014 yılının son Belediye Meclis toplantısında suskunluğu bozan Başkan Acar, son aylarda Aliağa gündemini meşgul eden konulara açıklık getirdi.

Göreve geldiği günden bugüne Belediye Meclisine getirilen maddelere olumsuz yönde oy kullandığı gerekçesiyle AK Parti ve CHP grubuna tepki gösteren Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, "Bir iktidarın başarılı olması için mutlak suretle güçlü bir muhalefete ihtiyaç vardır. Ben bunun bilincindeyim. Aliağa’nın menfaati olduktan sonra biz yapılan tüm muhalefeti kucaklarız. Burada tartışacağız, bu açıdan muhalefet önemli, ama muhalefet yaparken de lütfen doğru bilgilerle yapalım. Muhalefet olsun diye de muhalefet yapmayalım. Tüm bu maddelere ‘evet’ ya da ‘hayır’ deyin, sizlerin takdirine, sizlerin vicdanına kalmış bir olay. Ama ben hizmet etmeye devam edeceğim" dedi.

"3 Milyon borç için, 30 Milyon borçlanma yetkisi isteniyor" şeklinde yapılan eleştirilere de tepki gösteren Başkan Acar, "Peki, siz bir muhasebeciye bile sormadan bizim borcumuz 3 milyon TL’dir nasıl dersiniz. Çalışanlarımızın maaşlarıyla, sigortasıyla, elektrik gibi ödemelerle sabit giderim 4,5 milyon TL. Peki, bu süreçte bu paraları nereden, nasıl ödeyeceğim? Ayrıca yıl sonuna kadar hesapladığınızda toplam borç 49 milyon TL’yi bulur. Alacağımız da yaklaşık 26 milyon TL. Bugüne kadar ’Benim bu kadar borcum var, enkaz devraldım, hiçbir şey yapamıyorum’ gibi tek bir lafım, şikayetim olmadı, olmayacak. Çünkü biz hizmet etmeye geldik" diye konuştu.

Başkan Acar, yazılı önerge ile Aliağa Belediyesi’nin gelir, gider ve borçlarının toplamda ne kadar olduğunu soran muhalefete, Aliağa Belediyesini 1 Nisan 2014 tarihinde 35 milyon 218 bin 450 TL borç ile teslim aldıklarını ve 4 Ağustos 2014 tarihi itibari ile bu miktarın 29 milyon 459 bin 107 TL’ye düştüğünü açıkladı.