Aliağa Belediyesi bünyesinde sokak hayvanlarının yaşama haklarını korumak ve onlara daha sağlıklı barınma imkanı sağlamak amacıyla hizmet veren Aliağa Belediyesi Sokak Hayvanlarını Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi, sokak hayvanlarının yaralarını sarmaya devam ediyor.

Aliağa Belediyesi Veterinerliği tarafından sahipsiz, sokakta yaşayan, yaralı ve tedaviye ihtiyacı olan hayvanların tespit edilerek rehabilite edilmek üzere getirildiği Aliağa Belediyesi Sokak Hayvanlarını Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi tıpkı bir yoğun bakım ünitesi gibi çalışarak bakıma muhtaç hayvanlara kanat geriyor.

“ONLARLA YAŞAMAYI ÖĞRENMELİYİZ”

Merkezde görev yapan Aliağa Belediyesi Veteriner Hekimi Caner Ülgen, sokak hayvanlarının beslenmesi, iyileştirilmesi ve aşılanması ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi. Vatandaşları duyarlı olmaya davet eden Ülgen, “Biz burada sokak hayvanlarının beslenmesi, iyileştirilmesi, aşılanması ile ilgili çalışmaları büyük bir titizlikle yürütüyoruz. İyileştirilmesi konusunda bakım ve tedavisi gerçekleştirilen hayvanlar bütün işlemleri bittikten sonra, kısırlaştırılıp alındığı bölgeye yasalara uygun şekilde küpelenerek bırakılır. Aileleri özellikle küçük köpeklerin çocukların eline oyuncakmış gibi verilmemesi hususunda duyarlı olmaya çağırıyorum. Çünkü yavru köpeklerin aşılanması daha zor yapılmaktadır. Onlardan küpelenme çağına geldikten sonra köpekleri bize getirmelerini rica ediyoruz. Bunun dışında biz de köpeklerde aynı doğada yaşıyoruz. Onlarla yaşamayı öğrenmeliyiz. Bir köpek havlıyor diye şikayet edilmemesi gerekir” diye konuştu.