Duraklarda toplu taşıma araçlarını bekleyen vatandaşların her türlü olumsuz hava şartlarından etkilenmemesi için ’modern durak’ projesini hayata geçiren Aliağa Belediyesi, ilçede klimalı durak dönemini başlatarak bir ilke daha imza attı.

Vatandaşların toplu taşıma araçlarını yaz aylarında serin, kış mevsiminde ise sıcak ortamda beklemelerine olanak sağlayan modern durakların ilki Hükümet Caddesi’nde hizmete girdi. Klimalı durağa ilgi gösteren Aliağalılar, soğuk havaların kendisini hissettirdiği şu günlerde; klimalı durakta üşümeden toplu taşıma araçlarını beklemenin keyfini yaşıyor.

ALİAĞA BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ METE GÜZELOCAK, “HEDEFİMİZ BU PROJEMİZİ ALİAĞA GENELİNDE YAYGINLAŞTIRMAK”

Aliağa Belediyesi tarafından yenilenerek modernize edilen konforlu otobüs durağının klima özelliğiyle sınırlı olmadığını ve vatandaşların rahat etmeleri açısından her şeyin en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğünü kaydeden Aliağa Fen İşleri Müdürü Mete Güzelocak, şu bilgileri verdi: "Durak projemizi Aliağa halkının her şeyin en iyisine layık olduğu felsefesinden yola çıkarak vatandaşlarımızın ortak kullanım alanlarının modernize edilmesi kapsamında tasarladık.Bu yönde yaptığımız ilk tespitler neticesinde, vatandaşlarımızın da istek ve görüşleri doğrultusunda Aliağa’da modern durak kavramını hayata geçiriyoruz. İlk etapta pilot bölge olarak belirlediğimiz Hükümet caddesinde inşa ettiğimiz durağın en önemli özelliği burada toplu taşıma araçlarını bekleyen vatandaşlarımızı yazın sıcaktan, kışın da soğuk ve yağmurdan koruyacak olmasıdır. Vatandaşlarımızın rahat etmesi adına hertürlü konforun düşünüldüğü bu durakta; sıcak soğuk üniteli klima, hava perdeleri, led ışıklar, oturma yerleri, engelli vatandaşlarımızın kolaylığı için engelli rampası, vatandaşlarımızın su ihtiyacını karşılamak için otomatik sebil, sokak hayvanları için suluk ve mamamatik ve hoş bir görüntü oluşturan mevsimlik çiçekler yer alıyor. İskeleti demir profil malzemeden oluşturulan bu durak, kış şartlarına uygun su geçirmez ahşap malzeme ile kaplandı. Hedefimiz bu projemizi Aliağa genelinde yaygınlaştırmak. Ayrıca yine vatandaşlarımızın görüş ve talepleri doğrultusunda duraklarımızda modernizasyon çalışmalarımız devam edecek. Yani duraklarımızda ki konfor bu özelliklerle sınırlı kalmayacak. Bu noktada Aliağalı vatandaşlarımızın görüşlerini bizlerle paylaşmalarını bekliyoruz."