24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi İzmir’in Aliağa ilçesinde de bir dizi etkinlikle kutlandı. Kutlama etkinlikleri kapsamında ilk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda ki Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Daha sonra ilk ve orta dereceli okullardaki görevli öğretmenler, emekli öğretmenler, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri resmi kutlama töreni için bir araya geldi. Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlamalarına Heydar Aliyev Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde devam edildi. Heydar Aliyev Lisesi’nin konferans salonunda gerçekleştirilen kutlama programına; Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz’ın yanı sıra, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Garnizon Komutanı Albay Bora Meriç, İlçe Emniyet Müdür Hasan Tuğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

MİLLETLERİN VAR OLUŞLARINI VE YOK OLUŞLARINI BELİRLEYEN ÖĞRETMENLERDİR

Kutlama programında ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve Öğretmen Efsun Gürver’in yönetiminde hep bir ağızdan İstiklal Marşı söylendi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse yaptı. Konuşmasında; eğitimin önemine ve öğretmenlik mesleğinin kutsallığına değinen Ogün Derse şunları söyledi: “Toplumları karanlıktan aydınlığa çıkartmanın, değişimin, çağdaşlığın, geçmişin ve geleceğin imzasıdır öğretmen. Hayatı boyunca öğretmenlere en yüce değeri veren başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk öğretmen olarak anılmaktan hep gurur duymuştur. Hepiniz bilmektesiniz ki milletlerin var oluşlarını ve yok oluşlarını belirleyenler öğretmenlerdir. Hedefimiz vatandaşlarımızın refah ve mutluluğunu sağlamak ayrıca milli birlik ve bütünlük içerisinde ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmanın seçkin bir ortağı olmaktır. Bu açıdan asıl vazifemiz Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaşatmak ve bunun için milli, manevi değerlerimiz etrafında sıkılmış bir yumruk gibi kenetlenmek ve çok çalışmaktır. Bu önemli gün dolayısı ile mesleğe yeni başlayan öğretmen arkadaşlarımıza aramıza hoş geldiniz diyor, emekli olan öğretmenlerimize bundan sonraki hayatlarında huzur temenni ediyor, Şehit olan öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum”

EMEKLİ ÖĞRETMENLERE HİZMET ŞEREF BELGELERİ VERİLDİ

Kutlama programında emekli olan 16 öğretmene Aliağa Kaymakam’ı Bayram Yılmaz tarafından ’Hizmet Şeref Belgesi’ verildi. Ayrıca, 7-24 Kasım Öğretmenlik Mesleğine Giriş günü olması nedeniyle stajını ve aday öğretmenlik eğitimini bitiren 24 öğretmen Türk bayrağı üzerine yemin ederek görevine başladı. Gerçekleşen yemin töreninin ardından Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili sunum dikkatle izlendi.

DUYGU DOLU ANLAR

Etkinlikler çerçevesinde Heydar Aliyev Lisesi öğrencilerinin öğretmenleriyle birlikte hazırladığı; “Öğretmen” adlı Oratoryo sahnelendi. Oratoryo’da Emekli Öğretmen Günuğur İldeniz’in okuduğu ‘Öğretmen’ isimli şiiriyle salonda duygulu anların yaşanmasına sebep oldu. Daha sonra bağlamasıyla sahne alan Öğretmen Ercüment Gezer, Şeyma Kaya ve Şeyma Kurtoğlu isimli öğrencileri ile birlikte Neşat Ertaş türkülerini seslendirdi.

PROTOKOL ÜYELERİNE ÇİNİ TABAK

Öğrencilerin Trakya yöresine ait folklor gösterisiyle devam eden etkinlikler; Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Kaymakam Bayram Yılmaz’a, Belediye Başkanı Serkan Acar’a ve Garnizon Komutanı Bora Meriç’e günün anısına çini tabak takdim edilmesiyle son buldu.

BAŞKAN ACAR’DAN KARANFİLLİ KUTLAMA

Kutlama programı sonrasında Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, öğretmenlere karanfil dağıttı. Öğretmenlerin tek tek Öğretmenler Gününü kutlayan Başkan Serkan Acar, Hz. Ali’nin ‘bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ sözüne atıfta bulunarak , “Sizler gerçekten kölesi olunacak insanlarsınız. Çok kutsal bir mesleği icra ediyorsunuz” dedi. Aliağa’nın kalkınması için eğitim, kültür ve sanatın en önemli unsurlar olduğunu belirten Başkan Acar, “Eğitim bizim için çok önemli. Belediye olarak bu konuya ciddi manada el attık. Önümüzdeki yıl yeni bütçemizde sizlerle birlikte, sizlerin dertlerine ortak olarak neler yapabileceğimizi konuşacağız. Belediye olarak her daim ilçe milli eğitim müdürümüzle birlikte eğitim çalışmalarının içerisinde olacağız. Aliağa kalkınacaksa eğitimde de ciddi noktalara ulaşması gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.