Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76. yıl dönümünde Aliağa Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle anıldı. Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediyesi Başkan Vekili Mehmedali Özkurt ve Aliağa Garnizon Komutanı Albay Bora Meriç’in Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan törende saat 09.05’te nefesler tutuldu, göndere çekilen Türk Bayrağı yarıya indirildi. Petkim ve Tüpraş gemilerinden verilen siren sesleri eşliğinde gerçekleştirilen 2 dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Ata’yı anma programı Aliağa 80. yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nin Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlediği 10 Kasım Atatürk’ü Anma programı ile devam etti.

Törene Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediyesi Başkan Vekili Mehmedali Özkurt ve Aliağa Garnizon Komutanı Albay Bora Meriç’in yanı sıra Aliağa Jandarma Komutanı Yüzbaşı Volkan Gürler, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“ATATÜRK DEMEK, ÖZGÜRLÜK VE ÇAĞDAŞLIK DEMEKTİR”

Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’ndeki saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan anma programında Tarih Öğretmeni Bahar Kumdere günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Kumdere yaptığı konuşmada, “Uluslar bağları(ndan çıkarttıkları kahramanlardan güç alırlar. Atatürk demek, özgürlük ve çağdaşlık demektir. 76 yıl önce bugün nasıl özlemeye başladıysak seni, sana yine aynı hüzün ve aynı azmimizle söz veriyoruz. Büyük Türk Milleti ve birlikte kurduğumuz Türkiye Cumhuriyeti dünya durdukça ayakta kalacaktır. Ruhun şad olsun Atam” dedi.

ÖĞRENCİLERDEN DUYGULANDIRAN ORATORYO

Müzik Öğretmeni Jülide Yazganarıkan’ın “Atatürk Bir Çıkıştır, Varış Değil” adlı şiirini okuması, Aliağa 80. yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerinden Hilal Türkmen’in keman dinletisi ve Esra Özübal’ın “Mustafa Kemal’ler Tükenmez” adlı şiirini okumasının ardından program Aliağa 80. yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerinin düzenlediği “Yaşa Milletinle Başbaşa” isimli oratoryoyu sahnelemesiyle son buldu. Öğrenciler, sergilediği oratoryo ile salonu dolduranlara duygulu anlar yaşattı. Kaymakam Bayram Yılmaz ve beraberindeki hazırun etkinlik sonrası Atatürk’ü Anma Haftası kapsamında hazırlanan Atatürk fotoğraflarının yer aldığı sergiyi dolaştı.