550 esnafın faaliyet gösterdiği Aliağa Küçük Sanayi Sitesi, Aliağa Belediyesi Park Bahçe Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin koordineli çalışmasıyla yeniden düzenlendi. Site, sanayi bölgesinden kaynaklanan kötü koku ve hurda yığınlarının oluşturduğu görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak amacıyla başlatılan çalışmalar yaklaşık bir ayda tamamlanarak modern bir görünüme kavuşturuldu.

HURDA YIĞINLARI ORTADAN KALDIRILDI, 50 DÖNÜM’LÜK ALANA YAPAY ÇİM EKİLDİ

Çalışmalar kapsamında öncelikle çevre kirliliğine neden olan hurda yığınları kaldırıldı. Temizlik yapılan 50 bin m2’lik alana yapay çim ekildi. Çevresi çitlerle korunmaya alınan çim ekili alana otomatik sulama sistemi döşendi. Yabani otlardan arındırılan kanallar temizlenerek sitenin giriş çıkışlarına ve muhtelif yerlere 87 adet dev palmiye ağacı, 70 adet de tijli bitki ekimi gerçekleştirildi.

SİTE GİRİŞİNDE MEVCUT OLAN TABELALAR VE İŞARET LEVHALARI YENİLENDİ

Sanayi içindeki belirli noktalara peyzaj çalışmalarının yanı sıra sanayi esnafının ve bölgeye gelen müşterilerin dinlenebileceği ahşap pergolalar yerleştirildi. Elektrik tesisatı yenilenerek 50 adet galvaniz projektör ve led aydınlatma direği dikilen sitenin girişindeki mevcut tabelalar ve işaret levhaları yenilenerek daha sağlıklı bir görünüme kavuşturuldu. Bordür ve kaldırım taşları yenileriyle değiştirilen sitenin güvenliği için de giriş çıkışlara güvenlik kulübeleri inşa edildi.

ALİAĞA KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ YAPI KOOPERATİFİ BAŞKANI HALİL BENLİ, “TÜRKİYE’NİN EN YEŞİL SANAYİ SİTESİ ALİAĞA”

Esnafın özellikle sanayi sitesinde bulunan hurdaların kaldırılmasından büyük memnuniyet duyduğunu ve çalışmalara olumlu tepkiler geldiğini belirten Aliağa Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Halil Benli, “Yeşil alan çalışmaları, bekçi kulübelerinin yapılması ve girişlerdeki reklamlı levhaların kaldırılması hem esnafımızdan hem de dışarıdan gelen müşteriler tarafından olumlu tepkiler aldı. Türkiye’nin en yeşil sanayi sitesi Aliağa oldu. Başkanımıza sanayi sitesi esnafımız adına teşekkür ediyor, çalışmalarının devamını bekliyoruz” diye konuştu. Aliağa Belediyesi Ziraat Mühendisi Erkan Gökçe ise, “Aliağa Küçük Sanayi Sitesi’nde yaklaşık 50 bin metrekarelik bir alanda çimlendirme çalışmamız oldu. Bu çalışma için üç adet sondaj kuyusu açarak çimlendirilecek alana otomatik sulama sistemi kurduk. Bu bölgeye 87 adet dev palmiye 70 adet de tijli bitki ekimi gerçekleştirdik” dedi.

KÜÇÜK SANAYİ ESNAFI BAŞKAN SERKAN ACAR’A TEŞEKKÜR ETTİ

Aliağa Küçük Sanayi Sitesinde çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdüren ekiplere sanayi esnafından da destek geldi. Sanayi esnafı, hazırladıkları pankartta ilçenin ihtiyaçlarına göre tespitler yaparak bu çerçevede Aliağa Küçük Sanayi Sitesi’ne düzenleme getiren Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a çalışmalarından dolayı teşekkür etti.