Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen ev kadınlarına yönelik spor faaliyetleri, Aliağa’daki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kadınların da dikkatini çekti.

Aliağa ilçesinde, çalışma koşulları ve saatlerinden dolayı spor yapmaya fırsat bulamayan kadınlardan gelen yoğun talep üzerine yetkililer harekete geçti. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın talimatı ile, ilçede ilk kez çalışan kadınlara özel akşam programı başlatıldı.

Yaklaşık iki aydır Aliağa Helvacı Çok Amaçlı Salon ve Enka Spor Tesisi’nde devam eden spor faaliyetleri hız kesmeden sürüyor. Aliağa Belediyesi antrenörleri eşliğinde sürdürülen akşam gurubu derslerine, yaklaşık 50 çalışan kadın katılıyor. Haftanın iki günü, 18.00-19.30 saatleri arasında gerçekleştirilen spor faaliyetlerine katılan kadınlar aerobik, pilates, step, oryantal, meditasyon ve nefes egzersizleri ile iş stresinden uzaklaşarak hem spor yapıyor, hem de eğleniyor. Kadınlar, Pazartesi ve Çarşamba günleri gerçekleştirin derslerin üç güne çıkarılmasını istiyor.