Aliağa Belediyesi’nin destekleriyle kurulan Köylü Pazarına sadece Aliağa’da değil İzmir’de yaşayan vatandaşlar da büyük ilgi gösteriyor. Aliağa-İzmir hattında devam eden metro seferleri ile birlikte ulaşım ucuz ve kolay olunca İzmirli vatandaşlar da köylü Pazarı’ndan alışveriş yapmak için Aliağa’ya geliyor. Aliağa Belediyesi tarafından yerli üreticiye ve çiftçiye ücretsiz olarak tahsis edilen Aliağa Köylü Pazarı’nda ürünlerini satışa sunan köylüler ise bütün İzmir ve çevre ilçelerde yaşayan vatandaşları bu pazara davet ediyor.

KÖYLÜ PAZARI?

Aliağa köylerinde tarım ile uğraşan çiftçilerin doğal şartlarda yetiştirdiği ürünler, Aliağa’nın Köylü Pazar’ında tüketicilere sunuluyor. Aliağa Belediyesi’nin desteklediği çiftçiler her Cumartesi günü Aliağa Belediyesi Kapalı Pazaryerinde kurulan Pazar’da ürünlerini satışa çıkarıyor. Aliağa Belediyesi yerel üretimi teşvik etmek amacıyla köylü vatandaşlardan pazaryeri stant ücreti almıyor. Yerel tarımı desteklemesinden ötürü Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a teşekkür eden çiftçiler; “Bu Pazar sayesinde ürünlerimizi değerinde satma imkânını buluyoruz” diyerek, kendilerine verilen destekten dolayı duydukları memnuniyeti dile getiriyor.

EN SAĞLIKLI OTLAR BU PAZARDA

Katkısız ve doğal olarak yetiştirilen ürünlerin sergilendiği pazarda; Aliağa yöresine özgü tarhana, köy ekmeği, köy yumurtası, yoğurt, peynir, kestane, arı sütü, bal, polen, zeytin, zeytinyağı, mevsimlik sebze ve meyvelerin yanı sıra ısırgan otu, radika, kuzu kulağı, şevketi bostan gibi şifalı otlar da tezgahları süslüyor.

YERLİ ÜRETİCİ İZMİR HALKINI KÖYLÜ PAZARINA DAVET EDİYOR

Aliağa yöresinde yetiştirdikleri organik ürünleri her Cumartesi günü Aliağa Köylü Pazarında satışa sunduklarını anlatan Bayram Karcı, “Burada kendimizin ürettiği organik balları satıyoruz. Aynı zamanda polen, propolis gibi organik ürünlerimizi de satışa sunuyoruz. Aliağa Belediyesi tarafından üretici olan köylülerimize ballarını satabilmeleri için ücretsiz yer tahsis etmiş olması bizi memnun etti” dedi. Aliağa’nın Çıtak Mahallesi’nde tarım ile uğraşan kadın üretici Ayşe Çiftçi de “Köyümün narını, mandalinasını, limonunu, elmasını, köy ekmeğini, tereyağını, yumurtasını ve organik olarak yetiştirdiğim diğer ürünlerimizi bu pazarda satıyorum” diyerek organik pazara sadece Aliağalıları değil tüm İzmir halkını davet etti. Kalabak Köyü’nde çiftçilik yaparak geçimini sağladığını belirten Süleyman Başaran ise “Ürünlerimizin hepsi organiktir. Burada kendi ürettiğimiz ürünleri satışa sunuyoruz. Ürünlerimiz doğal ve katkısız" diye konuştu.

LEZZETLİ VE HESAPLI

Cumaovası-Aliağa seferlerini yapan metronun ucuz ve ulaşımda sağladığı kolaylık sayesinde İzmir’den her Cumartesi Aliağa’ya gelen İzmirli vatandaşlar da, organik ürünlerin satıldığı Aliağa’nın köylü pazarından alış veriş yapmanın keyif verdiğini belirterek bu pazarda diğer organik pazarlara göre daha lezzetli ve hesaplı ürünleri bulabildiklerini dile getiriyor.