İzmir’den yayın yapan Ege Televizyonu ekranlarının başarılı proğram yapımcı ve sunucusu Alihan Altıtaş’ın girirşimleri ile İzmir’in dört bir yanından bağışlanan 5 bin kitap minik öğrencilere ışık oldu.

Buca Cengiz Sani İlköğretim Okulu’nda ’’Alihan Altıtaş Kütüphanesi’’ adıyla oluşturulan ve öğrencilerin istedikleri kitabı ücretsiz okuyabilecekleri bölüm mütevazi bir törenle hizmete girdi.

Ege Televizyonu ekranlarında başlatılan “Çocuklar kitapsız kalmasın” kampanyasının koca bir kitaplığa dönüştüğünü dile getiren sempatik ve genç sunucu Alihan Altıtaş, “Bugün gerçekten çok önemli bir gün. Biz buraya sayfa sayfa eğitim ateşi yakmaya geldik. Topladığımız bu kitapların hepsi geleceğimize ışık olacak’’ dedi.

Kadınları ve Aileleri Koruma Derneği’nin de (ÇOVAK) desteklediği kampanyaya 20 ilden destek gelirken, ÇOVAK Genel Koordinatörü Ufuk Doğan, eğitime verdikler önemden bahsederken, Okul Müdürü Metin Saydım, “Burada şu anda bulunan herkesin tek hedefi eğitim ve çocuk. Bu okula yeni birşeyler kazandırmaktan dolayı çok mutluyum’’ diyerek mutluluğunu dile getirdi.

Dünya klasiklerinden, boyama kitaplarına, Kişisel gelişim eserlerinden coğrafya atlaslara kadar her türlü konuyu barındıran kütüphane 650 çucuğa umut olacak. Açılışın ardından öğrencilere bir süpriz de kardeş okul Kocatürk Koleji yaptı. İçinde kalem ve silgi olan 1000 kalem kutusu hediye edildi.